Hírek, aktualitások

Negyedszer szerveztük meg a Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben

Negyedik alkalommal rendeztük meg a Peszéri Fanyűvő Kupát a Peszéri-erdőben. A nevezett csapatoknak ezúttal is a nagy természetvédelmi problémát okozó inváziós fafajok egyedeinek teljességre törekvő eltávolítását kellett végezniük.

„Az Év BISEL Fotósa 2024” fotópályázat

Az Energiaügyi Minisztérium Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkársága idén is meghirdeti egyik kiemelt szemléletformáló, környezeti nevelési programjának fotópályázatát „Az Év BISEL Fotósa 2024” címmel.

Tűzgyújtási tilalom!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével 2024. június 20. 00:00-tól Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben elrendelésre került a tűzgyújtási tilalom.

Hűsöljön a Kurgánban!

Új épületünkben, a Kurgán Házban megtekintheti a Kiskunsági Nemzeti Park új kiállítását a síkságok jellegzetes halmairól, ahol összefonódik a történelem a néphagyománnyal és a természetvédelemmel.

Virágzó óriás útifüvek a Felső-Kiskunságban

Már a 20. század idején is meglehetősen ritkaságnak számított az óriás útifű Magyarországon. Nincs ez másként napjainkban sem, hiszen a faj hazai állománya maximum 2500 tőre becsülhető.

Idén is kapnak gyűrűt a fehér gólya fiókák

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület több helyszínen is  várja az érdeklődőket a gólyafiókák gyűrűzésére az Igazgatóságunk működési területén az elkövetkező napokban.