Termékek

Zöldségek, gabonából készült termékek

Búzahús

Termelő: Gedeon Tamás

Cím: 6078 Jakabszállás, II. körzet Tanya 150., telefon:+36 30/349-7755, e-mail: info@gedeonfarm.com, honlap: www.gedeonfarm.hu

A búzahús a természet ajándéka….Mindannyiunknak….

Ez a húst helyettesítő termék, koleszterin mentes, magas fehérje tartalmú, kiváló és korszerű élelmiszer. Első osztályú, magas értékű, helyi búzából kíméletesen őrölt búzaliszt az alapanyaga. Kizárólag növényi eredetű, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz. (még sót sem)
Minden hagyományos ételben kitűnően pótolja a húst. Laboratóriumi összetétel-vizsgálattal igazolt, hogy a pulykahússal azonos mennyiségű fehérjét tartalmaz sokkal könnyebben emészthető formában. Magas fehérje tartalma miatt ajánlott a gyermekek, sportolók és idősek részére akár a  közétkeztetésben is. Fogyókúrázóknak és vegetáriánusoknak rendkívül értékes élelmiszer a sokoldalú ízesíthetősége miatt.
A lágy szerkezet biztosítja a nagyon jó fűszerezhetőséget, ami igazán sokoldalúvá teszi a terméket. A Brassói aprópecsenyéhez ugyanolyan értékkel használható mint fasírt, esetleg húspogácsa készítéshez, vagy panírozáshoz. Tapasztalat, hogy fagyasztott állapotban minőségi változás nélkül akár egy évig is tárolható.  A mai háziasszonyok egyik fontos alapanyag választását is támogatja a termék, mert kiengedtetés után percek alatt elkészíthető belőle az ízletes, egészséges étel az egész családnak. Termékbemutatóinkon, kóstoltatásaink alkalmával számunkra is meglepő módon a gyermekközönség – újdonsága ellenére- örömmel fogyasztja a búzahúsból készített termékeket.
A telephelyünkre látogató érdeklődők mindig megkóstolják házi termékeinket a falusi vendégasztalunkról, melynek igényes, kulturált helyszínét a Gedeon Tanya biztosítja. / Nyt. szám: 001/2011 / A rövid élelmiszerlánc és a közvetlen értékesítés a cél.
A termék rendelkezik a Bács-kiskun megyei NAK „Homokhátsági” védjegyével, valamint a „Kamra-Túra” és a „Háztájit az asztalra” program ajánlásával. Belföldi értékesítésre szántuk termékünket. A termék a GS1 Magyarország vonalkódjával is rendelkezik.
Javaslatok az elkészítéshez:

A termékből készült ételek lehetőleg melegen kerüljenek asztalra. Semmit nem veszít élvezeti értékéből ha sütőben vagy serpenyőben melegítik. A mikrohullámú sütőt NE használjunk.

- amennyiben darálva vagy reszelve használja fel fasírthoz, rakott zöldségekhez, akkor egy kevés zsiradékot kell hozzáadni és az Önöknél szokásos módon ízesíteni, elkészíteni.
- amennyiben rántani kívánja - javaslom párizsiasan-, úgy előtte fokhagymás sós tejben, vagy fűszeres/ só-bors-olivaolaj/ natúr joghurtban hagyjuk hosszabb-rövidebb időt állni sütés előtt. A másik lehetőség,hogy eleve fűszeres olajban pácoljuk.

A Világ étkeztetésének jövőjét hosszútávon nem az állati, hanem a növényi alapanyagokból készült korszerű, egészséges termékek jelentik. Elégedett fogyasztóink szerint a búzahús nagyon jó példa arra, hogy az egészséges élelmiszer lehet nagyon finom is.