Nemzeti Parki Termék

Védjegyes termelőink

Termelőink jellemzően helyi kisvállalkozók, akik a védjeggyel ellátott kiváló minőségű termékeiket, szolgáltatásaikat védett természeti területen, a természetvédelem céljaival összhangban állítják elő. Helyi alapanyagokból dolgozva, helyi munkaerőre támaszkodva hozzájárulnak a vidék élhetőségének javításához.

Agócs-Paluska Éva

A természet szeretetét édesapám és a nagyszüleim oltották belém, ezért a pályaválasztás során az agráriumot választottam. Dunántúlon nőttem, fel majd elsősorban a család, valamint a munkám miatt az Alföldre költöztem, ekkor szerettem meg ezt a vidéket. Okleveles agrármérnökként, majd növényvédelmi szakmérnökként végeztem, ezen kívül méhész és falusi turizmus-vendéglátó végzettségekkel rendelkezem. Agrárszaktanácsadással és ökológiai gazdálkodás ellenőrzésével is foglalkozom. Gazdaságunkban (Boróka Farm Családi Gazdaság) a “többlábonállás” elvét valósítjuk meg, méhészettel, gyümölcstermesztéssel, szántóföldi és fűszernövénytermesztéssel, Natura 2000 területeken természetszerű gyepgazdálkodással és kárpáti borzderes szarvasmarha-fajta és hortobágyi fehér racka tartásával és fajtamegőrzéssel foglalkozunk. Mindemelett közösségi szerepvállalásként hazánk 16. natúrparkjának, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark koordinációjában veszek részt.

Cím: 6239, Császártöltés, Kiscsala tanya 8.

E-mail: palusevk@gmail.com

www.borokafarm.hu

Ács Gyula

60 családos szakképzett hobbi méhész vagyok. 2010 óta foglalkozom méhekkel, 2012-ben szakképesítést  szereztem e csodálatos szakmából. 2014-ben létrahoztam egy állóméhészetet Ürbőpusztán, itt a méhek röpkörzetén belül minimális a nagyüzemi növénytermesztés. a méhek vegyszermenter legelőkön és kaszálókon gyűjtik be a folymatosan változ virágkínálatból az aranyló nektárt. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, Ürbőpusztán állóméhészettel gazdálkodik. A méhek röpkörzetén belül minimális a nagyüzemi növénytermesztés. A méhek vegyszermentes legelőkön és kaszálókon gyűjtik a be a folyamatosan változó virágkínálatból az aranyló nektárt. Nagyboconádi fekvő kaptárakban tartja a méheket. Környezetkímélő gazdálkodás.

Cím: 2344, Dömsöd, Ady E. u. 12/B

Telefon: +36309336748

E-mail: acsgyula72@gmail.com

Alföldi Garabonciás Kft.

Az Alföldi Garabonciás Kft. 2004 óta végzi tevékenységét Izsákon, a cég fő profilja a tejtermék-gyártás. A saját 300 egyedszámos kecskefarmunkon termelt, valamint a környékbeli gazdáktól felvásárolt kecsketejet és tehén-valamint juhtejet dolgozzuk fel. AZ EU minősítéssel rendelkező korszerű üzemünkben hagyományos receptúra alapján előállított érlelt félkemény sajtokat, lágy, friss sajtokat, túrókat, joghurtokat, aludttejet és folyadék tejet állítunk elő. Termékeink adalékanyag mentesen, 100% tejből készülnek. A minőségre nagy hangsúlyt fektetünk, ennek érdekében folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre, tökéletesítjük a gyártási, érlelési technológiánkat. Jelenleg 15 fő munkavállalót foglalkoztatunk, főként helyi lakosokat.

Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4.

Telefon: +3676569105

E-mail: alföldi@garabonciassajt.hu

Honlap: www.garabonciássajt.hu

Blasinszky Zsolt

Blasinszky Zsolt vagyok, szakképzett méhész. Családunk 1949 óta foglalkozik méhészkedéssel. Három generációs méhész család vagyunk. Első méhcsaládomat 10 évesen kaptam. Már serdülőként komolyan érdekelt a méhek élete, így nem volt kérdés a szakma választása számomra. Iskolás éveimben méh anya neveléssel foglalkoztam, ezzel tettem szert némi zsebpénzre. Fő profilunk a méztermelés, vándor méhészetet üzemeltetünk. Legfőbb növények, melyekre járunk: a repce, az akác, a selyemfű, a hárs, a napraforgó, a gyalog akác és a tisztes fű. Jelenleg 170 méhcsaláddal dolgozom feleségem segítségével. Főállású őstermelő vagyok.

Cím: 6728 Szeged, Tölgyfa u. 72.

Telefon: +36204205892

E-mail: blasinszky@freemail.hu

Bodor László

2001-ben ültettem első szőlőültetvényemet, amit 2002-ben MÁK BIO művelésbe vontam, azóta 7,5 ha- ra növekedett a területem. A termést 100%-ban földolgozom magas minőségű bio boroknak, a pincémben. Helyben illetve palackosan üzletekben értékesítem. Családi vállalkozásként működünk, időszakos dolgozókat szüretben alkalmazok. Termékeim: ökológiai szőlőmust, bio szőlő; bio borok ( kékfrankos, kadarka, zweigelt, cabernet savignon); bio szőlőmag őrlemény; bio őszibarack; bio baracklé.

Cím: 6640 Csongrád, Pacsirta u. 38.

Telefon: +36302340625

E-mail: bodor.laszlo@citromail.hu

Bóna Zoltán és Bóna Zoltánné

Gazdaságunkban több mint tíz éve méhészkedéssel foglalkozunk. Tanyánk a Vörös-mocsár területén helyezkedik el, méhlegelőink egy részét a természetvédelmi oltalom alatt álló területek adják. Mézünk kiválóságát szakértelmünkön túl ennek is köszönheti. Országos mézversenyen többször nyertünk díjakat, okleveleket. Legutóbbi elismerésünk II. helyezett vegyes virágmézünk mely a Kiskunsági Nemzeti Parki Termék védjegyével is rendelkezik. Méhészkedés mellett készítünk különleges, főleg vadon termő növényekből mézes lekvárokat, szörpöket. Itt is több termékkel kapott már elismerést melyből a legnagyobb az OMÉK élelmiszer díj kézműves és kistermelői kategóriában.

Cím: 6237 Kecel, Vörösmarty u. 32.

Telefon: +36702065451

E-mail: bonamari65@gmail.com

Honlap: www.mezeslak.hu

Csáki Ildikó

Kb. 25 éve foglalkozom szalmafonással. Kezdetben a szalma színe, tapintása és illata tette vonzóvá számomra a szalmát. Majd a későbbiek folyamán a növény hasznossága, hiszen minden darabkája értékes. A magja étel, ital alapja. A szárából használati tárgyak, dísztárgyak készíthetők, valamint az emberek, állatok fekhelye. A gyökérzete a talaj minőségét javítja. Egyszerűen számomra a legcsodásabb anyag. A kezdeti időszakban, gimnazistaként teljesen egyedül fonogattam, magamtól sikerült sok mindenre rájönni. A későbbiek folyamán találkoztam olyan mesterekkel, akiktől megtanultam a kalászkoszorú, aratókoszorú, borona néprajzi üzenetét. A technikát több kézműves táborban, több féle nemzetiségű mestertől sikerült elsajátítanom, valamint saját magam is találtam ki fonatokat.

Nagyon időigényes munkáról van szó. Nem maga a fonás, hanem az anyag előkészítése, hiszen sarlóval kis kévékbe gyűjtve vágom le a gabonát viaszérésben. Szárítás után tisztítom, ami annyit tesz, Utána válogatom hosszúság és vastagság szerint.  A fonáshoz az a szalma csomót áztatom, amiből dolgozni akarok. Vázlatot nem készítek, de elképzelem, hogy mit szeretnék készíteni és ezt sok féle formában meg szoktam csinálni. De akadnak spontán létrejövő alkotások is.

Munkáim megtalálhatók a Kecskeméti Népi Iparművészeti Múzeumban, a Zengővárkonyi Szalmamúzeumban, egy –egy darab található Budapesten, Szegeden, Kalocsán, Kecskeméten, valamint Magyarországon elég sok helyen.  Külföldön Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Ukrajnában, Görögországban, Erdélyben, Dániában, Svájcban és Amerikában.

Cím: 6076 Ágasegyháza, Kossuth u. 4.

Telefon: +36205175026

E-mail: csakiildiko@t-online.hu

Honlap: www.csakiszalmaja.hu

Gedeon Tamás

2002 óta üzemeltetek családi gazdaságot a dél-alföldi Jakabszállás község külterületén. Ezüst-majd aranykalászos gazdaként kezdtem a család földjein gazdálkodni, nagyjából  20 hektáron. Nem sokkal ezután vásároltam meg az első szürke marhámat. A célom az volt, hogy a gazdaság őshonos állataival, természetközeli gazdálkodásával a kutyáktól a marhákig minél inkább hasonlítson a múlt századi tanyák életformájához, gazdaudvarához.

A gazdálkodás során érdeklődésünk és kísérletező kedvünk életre hívott három feldolgozott terméket, mellyel a kecskeméti kistérségben indult Kamra-túra alapító tagjaivá váltunk. Évről-évre fejlesztjük termékeinket, melyek sikerét bizonyítják a megszerzett védjegyeink, és nem utolsó sorban elégedett partnereink. Sikeresen kóstoltatunk a mosonmagyaróvári Nyugat-Magyarországi Egyetemtől a Gellérthegyi Pikniken keresztül a kiskőrösi Agrárexpóig. Részt veszünk egészséges élelmiszereket népszerűsítő programokban, számos rendezvényen megjelenünk. A közvetlen értékesítésben hiszek termékeim kapcsán.

Cím: 6078 Jakabszállás, II. körzet Tanya 150.

Telefon: +36303497755

E-mail: info@gedeonfarm.com

Honlap: www.gedeonfarm.hu

Góbor Attila

A Duna-Tisza közén, a Kiskunsági Nemzeti Parkban lévő Góbor-tanyát nagyapám építette, ő élt itt családjával 1959-1999-ig. A talaj- és tájhatáron fekvő terület ideális egy önfenntartó (autonóm v. fenntartható) családi (minta)gazdaság kialakításához,  távol van mindenféle szennyező forrástól (város, nagyobb település, forgalmas út, ipari vagy mezőgazdasági üzem).  A kb. 4 ha-os birtok a tájnak megfelelően heterogén, nagyjából egyenlő részben oszlik meg az erdő, szántó, kert, gyümölcsös, legelő hasznosítási módok között. A gazdaság három fő pillére a méhészet, a gyógy- és fűszernövény, zöldség- és gyümölcs-termelő kertészet és az őshonos állattartás. Az épületek a vízmentes, legmagasabb homokos térszínre épültek, az átmeneti részek gyümölcsösként, kertként működnek, a vizes élőhelyen bivaly, szürkemarha, racka juh tájfenntartó, legeltető tartása folyik.  A területen kiváló, tiszta, vegyszer- és egyéb szermaradvány mentes termékek termelhetőek.  A méhészeti termékeken túl készítünk lekvárokat, szörpöket, zöldség- és gyümölcsleveket, már több termékünk viseli a nemzeti park védjegyét. Úgy gondoljuk, hogy az egészséges táj és a „kislépték” nagyon fontos minőséget garantáló tényezők.

Cím: 6076 Ágasegyháza Sándortelep dűlő 105.

Telefon: +36304840655

E-mail: gobor.tanya@gmail.com

Honlap: https://www.facebook.com/Góbor-tanya

Gonda János

1992 óta gazdálkodom 20 ha területen. 1998 óta ellenőrzött biogazdálkodom  15 ha a főágazat. Családi gazdaság formájában. Előállított termékeim: borszőlő, csemegeszőlő, palackozott borok, szőlőlé, szőlő őrlemény, pezsgő. Minden termékünk januártól decemberig rendelkezésre áll folyamatosan, évjáratonként váltva. Csak saját terméket dolgozunk fel minden évben, amit az adott évjárat adott. Viszonteladóknak és kiskereskedelmi forgalomban adjuk el termékeinket.

Cím: 6348, Érsekhalma Fő út 35.

Telefon: +36703106514

E-mail: annaborhaz@gmail.com

Honlap: www.annaborhaz.hu

Görög András

1974 óta méhészkedek Kunpeszéren. A Kiskunsági Nemzeti Park területén, a „Peszéri-rét”területén réti virágokról gyűjtik a virágport méheink. Ebből készítjük mézünket.

Cím: 6096 Kunpeszér, Vörösmarty utca 3.

Telefon: 06203155242

E-mail: propoliszbolt@gmail.com

 

Gulyás György

Családommal az 1990-es évek óta gazdálkodok Hajós térségében. Főként gabonát, szénát termesztünk, amit a szarvasmarháink takarmányozására használunk. A tehéntejből sajtot készítünk, többféle ízesítéssel.

Cím: 6344 Hajós, Táncsics M. u.18.

Telefon: +36203715324

E-mail: gyurigulyas@freemail.hu

 

Gulyás Zoltánné

Családunk már 82 éve méhészettel foglalkozik, mára ez lett a fő megélhetési forrásunk. Kecskemét mellett, Nyárlőrincen 10 éve méhészkedünk, 80 -100 méhcsaládot tartunk. Évente 800-1000 kg. mézet tudunk termelni. Vegyes virágméz kategóriában számos mézversenyen ezüst és arany minősítést is kaptunk. Családunkban két méhegészségügyi felelős is van. Férjem a Kecskeméti Méhészklub vezetője. Számos méhészeti szaklapban jelent már meg cikkünk.

Cím: 6000 Kecskemét, Talfája köz 12.

Telefon: Gulyás György +36309397824  

E-mail: gulyas.gyorgy8612@gmail.com

Honlap: www.facebook.com/gulyas.meheszet

Horváth Pál

1995 óta gazdálkodom, a családi örökséget folytatom. 12 ha szántón és 4 ha gyepen. Cigájákat is tartunk. Jelenleg 132 méhcsaláddal folyik a méhészeti tevékenységünk. Helyben is méhészkedünk, de vándorméhészettel is foglalkozunk. Elsősorban vegyes-és akácmézet valamint virágport állítunk elő. Vegyes virágmézeink ízét a tavaszi gyümölcsfa virágok-és a gyermekláncfű nektárja teszi különlegessé. Termékeink: akácméz, vegyes méz, napraforgóméz, vaddohány méz, galagonyaméz

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Hunyadi u. 23.

Telefon: +36303725630

E-mail: horv.niko92@gmail.com

Juhász Ágnes

Juhász Ágnes vagyok, Kiskunmajsán élek, a méhészet is itt található, a zártkertekben, egy tanya kertjében helyezkedik el. 2012 óta foglalkozunk ezzel a tevékenységgel, apukám már régebb óta. Én először saját kedvtelés céljából kezdtem a méhekkel foglalkozni, amely mára nagyobbra nőtte ki magát. 5 db Hunor kaptárral kezdtük, jelenleg 40 méhcsaláddal gondozunk, de számuk év közben folyamatosan változik. A kiskunmajsai piacon rendszeresen árusítunk, évente több országos rendezvényen részt is veszünk termékeinkkel. A telephely nagyon jó területen található, ugyanis egész évben jó hordást biztosít a környéken elhelyezkedő galagonyás, a vetett repcetáblák, a környező akácerdők, a felnövő selyemfű és az augusztusban virágzó napraforgótáblák. Termékeink: galagonyaméz, facéliaméz, akácméz, selyemfű méz, repceméz, vegyes virágméz, virágpor, propolisz, mézes puszedli.

Cím: 6120 Kiskunmajsa Marispuszta 15.

Telefon: +36301999386, +36704503516

E-mail: juhasz.nagyzsuzsanna@gmail.com

Kunstár Csaba

Kistelek mellett található tanyámon, Pusztaszeren gazdálkodok, a családom generációk óta méhészkedik. Most még kisebb mennyiségben állítok elő mézet, de későbbiekben bemutató méhészetet szeretnék létrehozni. Nem tömegtermelésre szánom mézeimet, hanem kézműves termékeket szeretnék előállítani. 

Elérhetőség: 6769 Pusztaszer, Tanya 242.

Telefon:  06308306467

E-mail cím: kunstar@szegedkurir.hu

Molnár László

Fülöpházán, a homokbuckák között helyezkedik el tanyánk. Régóta természetszerető emberek vagyunk. Tanyánkon természetismereti tábort üzemeltettünk évtizedekig, feleségemmel, Katával. A foglalkozások alkalmával fafaragást is oktattam a gyerekeknek, és ezt folytatva egyre több használati tárgyat, ékszert kezdtem el készíteni.

Cím: Szabadszállás, Balázspuszta 105.

Telefon: Molnárné Kata  +36703175595

E-mail: buckabagoly1@gmail.com

Olajos Sándorné

Húsz éve gazdálkodunk. Tejfeldolgozással az utóbbi években kezdtünk foglalkozni. Jelenleg 17 szarvasmarhánk van, melyből 9db tejelő tehén. Heti 150-600 liter tejet dolgozunk fel. Nyerstejet adunk el közétkeztetésbe. Túró, vaj, sajtféleségeket is készítünk.

Cím: 6066 Tiszaalpár, Ady Endre u. 65.

Telefon: +36305365318

Pál Gáborné

Fülöpházán élek. Termékeimet tehén sajtból készítem. Sajt készítéssel 10 éve foglalkozom.

Cím: 6041 Kerekegyháza Deák F. u. 11.

Telefon: +36205906629

Perneki Lajos (Mézes Lajcsi)

éhészettel és növénytermesztéssel foglalkozom. A méhészettel 1998-tól foglalkozom, először csak kedvtelésből, majd annyira megtetszett, hogy már nem csak a családom részére termelek mézet, hanem a többletet értékesítem. Ezüst okleveles méhész vagyok. Családi gazdálkodásként működünk. 100 termő család van és 40 tartalék. Egész évben értékesítek mézet. Ajánlom azoknak a vásárlóknak a termékeimet, akik szeretik a mézet és Kiskunmajsán tartózkodnak, vagy átutaznak, mivel egész évben állok a vásárlók rendelkezésére

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Szent László u. 20.

Telefon: +36303802297

E-mail: mezeslajcsi@freemail.hu

Rendek László

1993 óta teljes körű ökogazdálkodást folytatunk. Gazdaságunk Kerekegyháza - Kunpusztán helyezkedik el. Főleg szezonálisan állítunk elő mangalica kolbászt. Általában 500 kg. áll rendelkezésre. A Kiskunsági Hagyományőrző, Kézműves és Turisztikai Egyesület tagjai jegyezték le a régi receptet, melynek alapján készül a Kiskunsági Mangalica Kolbász. Termékünk nem csak Magyarországon, de külföldön is elismert: a Slow Food Biodiverzitásért Világalapítvány oltalmát élvezik a termékeink. Az Egyesület által szervezett Ökotúra útvonalon a gazdáknál közvetlenül is megkóstolhatják a vendégek az ízletes különlegességet, valamint a tartási környezetben láthatja a vendég a mangalicákat.

Cím: 6041, Kerekegyháza, Kunpuszta 81.

Telefon: Rendek Olga +36203862522

E-mail cím: olga.rendek@gmail.com

Soós László

Telephelyünk Hódmezővásárhely nyugati részén a város és a Tisza folyó között helyezkedik el. Családi gazdaságunk kisméretű mezőgazdasági vállalkozásba sorolható. Teheneink környezetkímélő szakaszos legeltetésben részesülnek, kaszálásból származó takarmányt kapnak. Sajtjainkat feleségemről, Jakó Gabrielláról elnevezve „Gabi sajt” márkanévvel láttuk el, ugyanis ő készíti ezeket a nagyszerű és ízletes sajtokat.

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Barázda utca 6.

Telefon: +36309676907
 

Szarka János Zsolt

15 éve gazdálkodom, ma már 140 hektáron. 50 db szarvasmarhánk van. 2009 óta foglalkozunk tej és tejtermékek közvetlen értékesítésével.

Nyers tejet árulunk tej automatából, illetve gyümölcsjoghurtokat készítünk különböző ízesítéssel.

Cím: 2375 Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta 14.

Telefon: +36706214727

E-mail: janoszsoltszarka@gmail.com

Szekeres András

2014 óta foglalkozom állattenyésztéssel és tejtermeléssel. "A" törzskönyves magyar tarka tenyészettel rendelkezem. A 2014-ben indított állomány jelenleg 30 egyedet számlál. A Kiskunsági Nmezeti Parktól bérelek jelenleg 44 hektár legelőt Soltszentimre határában, továbbá 10 hektáron lucernát termesztek téli takarmány céljából. 2017-ben kis kapacitású tejfeldolgozó üzemet hoztam létre. Naponta megközelítőleg 200 liter tejet termelek. A megtermelt tej jelentős tészét feldolgozzuk, melyek eredménye túró, tejföl, vaj és különböző ízesítésű joghurtok.

Cím: 6223, Soltszentimre, Tanya 56.

Telefon: +36206678810

E-mail: andras.szekeres22@gmail.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Szekeres-Tejm%C5%B1hely-296637267790528/

Szél Ádám

Mezőgazdasági termeléssel 2005-óta foglalkozom. Első években, mint minősített őstermelő, 2008 óta, mint egyéni vállalkozó. Jelenleg 35 ha szántón gazdálkodom, e mellett állattenyésztés keretében magyar szürkemarhát és rackajuhot tenyésztek.  Szántóföldön gabonaféléket, lucernát, napraforgót, kukoricát, paprikát termelek és van egy kis gyümölcsösöm is.  A mezőgazdasági termelés mellett jelentős a falusi turizmus tevékenységem is.

A kistermelői élelmiszer előállításban már régóta dolgozok a szüleim családi gazdálkodásában, mint segítő családtag, de úgy, mint önálló élelmiszer előállító csak 2016-ban kezdtem a tevékenységemet.

Cím: 6097 Kunadacs, Benei rész 49.

Telefon: +36704535045

E-mail: ispan@ispan.hu

Szél Istvánné

Mezőgazdasági termeléssel 2003 óta foglalkozom, mint családi gazdálkodó. A munkák nagy részét saját magunk, a család tagjai végezzük. 68 ha szántót, 30 ha gyepet és 1,6 ha szilvást művelünk. A szántón mindenféle gabonát, napraforgót, kukoricát, fűszerpaprikát és lucernát termelünk. Állattenyésztés keretében foglalkozunk mangalica, magyar szürkemarha, lovak és juhok tartásával.

Cím: 6097 Kunadacs, Széchenyi u. 23.

Telefon: +36704535045

E-mail: ispan@ispan.hu

Szomor Balázs

Szomor Balázs vagyok, kiskőrösi méhész. 2013-ban évek óta tartó érdeklődés, tervezés és tanulás után vettem meg első méhcsaládjaimat. A kezdetektől vándoroltatom a méheket különböző fajtamézek termelése céljából. 40-60 méhcsaláddal 7 féle fajtamézet termelek: galagonya, repce, akác, selyemfű, hárs, napraforgó, vegyes virág. A mézet háztól és a kiskereskedelemben értékesítem. Az évek alatt világossá vált számomra, hogy a mézet a legkiválóbb minőségben lehet, és szabad csak megtermelnem, hiszen amit csinálok az nem kevesebb, mint élelmiszer-előállítás. Vallom, hogy a mézhez sem hozzátenni, sem elvenni nem kell. A méhészeti munkák nagy részét egyedül végzem, de a feleségem állandó segítségem, legyen az a méheknél végzendő munka, pergetés, vagy az üvegek címkézése. A családi házunknál 2019-ben épült korszerű épületben tároljuk és szereljük ki a mézet. Célunk, hogy a fogyasztó ismerje meg azt a sokszínűséget, amit a természet kínál, az elfogyasztott méz minden ízét élvezze, és tapasztalja meg az egészségére való jótékony hatását.

Cím: 6200, Kiskőrös, Kassai u. 37.

Telefon: +36 20/886-2453

E-mail: szombal@gmail.com

Honlap: https://www.facebook.com/szombal

Szomor Húsüzem (Szomor Dezső)

1993 óta foglalkozom mezőgazdasági termeléssel (növénytermesztés, őshonos állatok tenyésztése) a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Jelenleg mintegy 5000 ha- on gazdálkodom, melyből 800 ha szántó, 450 ha halastó a többi gyepterület. Magyar szürkemarha állományom kb. 2700 db-ra tehető, míg bivaly állományom kb. 300 egyedből áll. Ezek mellett tartok még őshonos baromfi fajtákat, racka juhot és mangalica sertést. Szürke marhát és bivalyt 201 óta dolgozunk fel saját húsüzemünkben, Dömsödön. 2012 óta ezeket az állatokat saját vágópontunkon vágjuk el. A gazdaságban 60-70 főt foglalkoztatunk.

Cím: 2344 Dömsöd, Tassi u. 57.

Telefon: +3624478008

E-mail: szomor.hus@szomorfarm.hu

Honlap: www.szomorgazdasag.hu

Tarnóczi András

Őstermelőként kezdtem el zöld dió befőtteket készíteni. Későbbiekben nagyobb mennyiségben szeretném a befőtteket előállítani. Csongrád mellett lévő tanyámon, a tanya udvarában lévő diófákról gyűjtöm be a kis diókat.

Elérhetőség: 6640 Csongrád, Tanya 1014.

Telefon:  +36306461531

E-mail: kubizmus@freemail.hu

 

 

 

A hazai 10 nemzeti park összes védjegyes termelője megtekinthető a www.nemzetiparkitermek.hu oldalon.