Környezeti nevelés

Rendhagyó órák, érdekes foglalkozások, melyek során a gyerekek megismerik a Kiskunság természeti kincseit.

Ismerd meg + védd meg

Környezeti nevelési munkánk célja, hogy a gyermekek ösztönös, természetre való ráhangoltságának megfelelő irányt és tartalmat adjunk, elősegítsük a környezettudatos magatartásuk kialakítását, hogy ezáltal a természetet értő, tisztelő és óvó felnőttekké váljanak.

Foglalkozások és erdei iskolák

Foglalkozások a Természet Házában

Foglalkozások a Természet Házában

A Természet Házában egész évben várunk óvodásokat és iskolásokat rendhagyó órákra, szakköri foglalkozásokra. Az óvodásokat bábos mesével ismertetjük meg a kiskunsági védett állat- és növényfajokkal.

Foglalkozások a Naprózsa Házban

Foglalkozások a Naprózsa Házban

A Fülöpházi-buckavidéken változatos programkínálattal rendelkezünk, a terepi programok egy része télen is kérhető. Kínálatunkból 2-3 órás, egész napos vagy akár több napos programtervet is össze lehet állítani.

Foglalkozások a Tisza-völgyi Bemutatóházban

Foglalkozások a Tisza-völgyi Bemutatóházban

A foglalkozások a nemzeti park és a Szegedi Fehér-tó természeti értékeit mutatják be, továbbá természetvédelmi és környezetvédelmi problémákra irányítják rá a figyelmet. Tanári karok részére terepi programok is kérhetők.

Foglalkozások a Kontyvirág Erdei Iskolában

Foglalkozások a Kontyvirág Erdei Iskolában

Programjaink között óvodás, általános és középiskolás, sőt egyetemista, felnőtt csoportok is találnak kedvükre valót. Megbeszélés alapján speciális igényeket (pl. foglalkozás fogyatékkal élők számára) is ki tudunk elégíteni.

Kontyvirág Erdei Iskola

Kontyvirág Erdei Iskola

Lakitelek határában, a Tőserdőben, erdei környezetben található minősített erdei iskola szakmailag ideális, biztonságos és kényelmes helyszínt biztosít a vállalkozó kedvű, kreatív pedagógusok számára környezeti nevelési céljaik megvalósítására.

Naprózsa Erdei Iskola

Naprózsa Erdei Iskola

A Fülöpházi-buckavidéken, az 52-es út mellett, Kecskeméttől mindössze 20 km-re több évtizede magas szintű környezeti nevelési tevékenység folyik. A diákokat játszótér, erdei tornapálya és szabadtéri tanterem is várja.