Erdei iskolák

Kontyvirág Erdei Iskola

A Kecskeméttől 36 km-re Lakitelek határában, Tőserdőben lévő minősített erdei iskola szakmailag ideális, biztonságos és kényelmes helyszínt biztosít a vállalkozó kedvű, kreatív pedagógusok számára elsősorban környezeti nevelési céljaik megvalósítására.

A 44-es-es úttól nem messze található téliesített kőépület szorgalmi időben erdei iskolai programokhoz, nyáron természetismereti táborokhoz nyújt kedvező lehetőségeket.  A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő épületben a 44 férőhely mellett saját étterem, közösségi helyiségek biztosítják a színvonalas munkát.

A Holt-Tisza és a hozzá kapcsolódó területek (galériaerdők, láprétek, stb.) az általános iskola természetismereti oktatásához (vizek, erdő, rét élővilága) kiváló helyszínt biztosít, valamint a térség történelmi, kultúrtörténeti, (skanzen, bemutatóhelyek, templomdomb, földvár) gazdasági életébe (fokgazdálkodás, halászat, kosárkötés) is bepillantást enged.

A korszerű erdei iskolai program összeállításához és megvalósításához nyújt egyre gazdagabb segítséget az erdei iskola szakmai munkacsoportja. Számos program és modul közül válogathatnak a kísérő pedagógusok, melyek felhasználásával egyéni programsort is összeállíthatnak. A foglalkozásvezetőkön és az épület felszerelésén kívül a pedagógus munkáját segítik a tanösvények és a többi szabadtéri létesítmény.

A szálláshely közelében található a gyógyvizéről ismert Tősfürdő, a Tőserdő Kalandpark és a Lakiteleki Népfőiskola.

Szabad időpontok, program és egyéb technikai egyeztetés:

Filotás Zoltán, erdei iskola vezető (+36 30 /553-8764, filotasz@knp.hu).

Érdeklődni lehet még az Igazgatóság Környezeti nevelési és Ökoturisztikai Osztályán (76/500-068, oktatasio@knp.hu).

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kontyvirág Erdei Iskola), 6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.

A Kontyvirág Erdei Iskola címe: 6065 Lakitelek-Tőserdő Szikra 65/a

Az erdei iskola saját honlapja:  http://kontyvirag.hu/index.php 

Szállás és szolgáltatás árak a 2022-es évre

Az épület főbejárata
Az épület a hátsó udvar felől