Kiadványok

  Két víz köze - 2021 nyár

  Fókuszban a hangyaboglárkák izgalmas élete és a közösségi lepkészés, azaz hogyan legyünk amatőr lepkekutatók? Szót ejtünk az ún. szegély-élőhelyekről , valamint a kiskunsági gyepterületeket érintő, újonnan érkezett inváziós fajokról.

  Két víz köze - 2021 tavasz

  Fókuszban a kiskunsági gyepterületek. Bemutatjuk vízmegőrzési törekvéseinket a Baksi-pusztán, szó esik erdei tisztásokról, láprétről, orchideás gyepről, de a baglyok világába is bepillantunk.

  Két víz köze - 2021 tél

  Megismerheti a Péteri-tó menyétféléit, a kiskunsági vadlúdkutatási-programot, és a természetes folyamatokra alapozott erdőfelújítás lehetőségeit.

  Programajánló 2021

  Túrák, természetismereti előadások, környezeti nevelési programok, rendezvények. A túrákra honlapunkon lehet jelentkezni, a jelentkezési felület hamarosan megjelenik! Kérjük, figyeljék a járványügyi korlátozásokat!

  Programajánló 2020

  Letölthető a 2020-as Programajánlónk. Bemutatóhelyek, szolgáltatások, programok, rendezvények, túrák, tanösvények.

  Két víz köze - 2020 ősz

  Fókuszban a Kiskunfélegyházához közeli Péteri-tó. Bemutatjuk az élővilágát, az itt zajló élőhely-rekonstrukciós programot. Interjú dr. Bankovics Attilával, aki már 55 éve kutatja a tó és térsége élőlényeit.

  Két víz köze - 2020 nyár

  Nyári lapszámunk kiemelt témája az élővilág változatosságának, a létünk alapját jelentő biológiai sokféleségnek a megőrzése.

  Két víz köze - 2020 tavasz

  Virtuális séta a Tiszántúlon, a Tisza balparti hullámterében fekvő Mártélyi Tájvédelmi Körzet területén.

  Két víz köze - 2020 tél

  Hogyan reagál a klímaváltozásra a gyakorlati természetvédelem? Hogyan óvhatjuk meg gyepeinket és erdeinket?

  Értékőrző gazdálkodás - kunhalmok a tájban

  Kunhalmok, mint védett tájképi értékek a mezőgazdasági támogatások rendszerében