Termékek

Bio borok és mustok

Bio must

Termelő: Gonda János

Cím:  6348 Érsekhalma Fő út 35., telefon: +3670 310 6514, e-mail: annaborhaz@gmail.com, honlap: www.annaborhaz.hu 

100% tisztaságú, kizárólag bioszőlő felhasználásával készült frissen préselt, natúr, szűretlen must fehér és kék szőlőből. Sötétvörös színét a kékszőlőben található antioxidánsok adják, melyeket a biomust a vörösborral megegyező mennyiségben tartalmaz. A benne lévő természetes szőlőcukor gyors energiaforrásként hasznosítható akár fizikai, akár szellemi igénybevétel esetén, cukorbetegek, diétázók viszont legyenek óvatosak vele! Magas vitamin- és mikroelemtartalma hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünket a legjobb formában tarthassuk. Semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Garantáltan alkoholmentes. Hőkezelt, csíramentes, felbontás nélkül szobahőmérsékleten hónapokig biztonsággal tárolható. Kiszerelése: 1,0 és 0,5 l-es üvegekben.

Bio borok

Termelő: Gonda János

Cím:  6348 Érsekhalma Fő út 35., telefon: +3670 310 6514, e-mail: annaborhaz@gmail.com, honlap: www.annaborhaz.hu 

Bioborok: Hétvölgyi Nimfa, Hétvölgyi Faun, Hétvölgyi Rozé, Hétvölgyi Merlot, Hétvölgyi Olaszrizling, Hétvölgyi Chardonnay, Hétvölgyi Táltos, Cabernet Sauvignon, 

  • Hétvölgyi Faun 2013: könnyed eleganciával rendelkező, ősfajtákat idéző ízvilágú bor. Szárnyaspecsenye vagy csülök pompás kiegészítője, 16 C’ – on. Címkéjén egy félig kecske- félig férfiforma lény, egy faun igyekszik rézfurulyán játszott varázslatos dallamokkal elcsábítani a szomszéd palackon hallgatózó nimfát.
  • Hétvölgyi Nimfa 2013: illatos, könnyed, nőies bor virágillatokkal és gyümölcsízekkel. Friss, üde és csábító. Nem csak a mesékben alkot párt a Faunnal:  ez a bor az előbbivel szomszédos kísérleti ültetvényen termett, szintén új nemesítésű fajták termése. Jól behűtve, 10 fokon ajánljuk, főleg hölgyek poharába. Címkéjén egy gyökerekből kinövő, zöldes bőrű nőalak, egy nimfa vet bizonytalan pillantásokat a világra.
  • Hétvölgyi Olaszrizling 2011: élénk szalmaszínű bor, mely száraz, de nem savas. Könnyű, egyszerű, szolidan illatos. Olaszrizlinghez képest kimondottan lágy, visszafogott, ez a hagyományos borászati eljárásoknak tudható be: természetes erjesztőkultúrával, szabad levegőn erjedt, majd a finomseprőn érlelődött. Utóbbi eljárás testesebbé, krémesebbé teszi a bort, így a ma divatos habkönnyű, parfümös stílushoz képest egy sokkal ősibb, klasszikusabb típusú bort kapunk. Ehhez mérten ugyanilyen ételekhez ajánljuk: egyszerű pecsenyék, kelt tészták, kenyérfélék remek kísérője lehet, 14 fokon fogyasztva. Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a tavaszi hérics bontja szirmait.
  • Hétvölgyi Chardonnay 2009: tekintélyes bor, szénát, avart, zöldfűszereket idéző illattal. Közepes testességgel és határozott fajtajelleggel bír. Ízében a citrusos, fanyar jelleg vezet, amihez egy kis déligyümölcsös íz kedvességet, a palackos érlelés animális jegyei komolyságot adnak. 16 fokon fogyasztva ajánljuk salátákhoz, zöldséges ételekhez, spárgához, spenóthoz, natúr sült húsokhoz. Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a szártalan csüdfű látható.
  • Hétvölgyi Rozé 2014: néró fajtából készült, ezért újszerű ízekben játszik. Természetes és tartalmas, rozéhoz képest testes. A régimódi borok kedvelőinek ismerős, aromás jellege az otellót idézi poharunkba, de az édesszájúak szívébe is hamar belopja magát a banán és a rózsa ízkombinációjával. Fröccsnek is kiváló! Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a törpemandula nyílik.
  • Hétvölgyi Merlot 2011: testes, de nem túl savas, intenzív gyógynövényes, zöldfűszeres ízekkel rendelkezik. Tölgyfahordóban csak annyit volt, hogy kapjon egy csipetnyi vaníliás- aszaltszilvás ízhatást. Összességében egy könnyed, selymes, harmonikus bor, amit a mindennapok borozgatásaihoz vagy könnyebb ételekhez érdemes fogyasztani kissé lehűtve (18 C°).  Meghitt téli estéken, baráti beszélgetések alkalmával, vagy ha fiatalokkal koccintunk, ez a bor örömmel fog eltölteni. Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a pusztai meténg virul.
  • Hétvölgyi Cabernet 2011: közepesen testes, mély rubinvörös bor. Intenzív fűszeres illatában a fajta és a termőhely jellemzőit is szépen mutatja. Íze először a friss szőlőt, meggyet idézi, ezeket komolyabb, feketeribizlis, mentás, fenyőgyantás ízhatások követik. Visszafogott tannintartalma  tartalmassá és kellően bársonyossá teszi. Fogyasztását 18-20 fokon ajánljuk vadakhoz, marhahúshoz, fűszeres ételekhez. Ajándékozásra, emlékbe jó választás, mivel ez a bor hosszú élettartamra számíthat, évek múltán még nagyobb élményt ad majd. Címkéjét az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a törpe nőszirom díszíti.
  • Hétvölgyi Táltos 2009: gránátszínű, közepesen testes Cabernet Sauvignon- Merlot házasítás. E két fajta egy klasszikus pár, itt is remekül egészítik ki egymást. Ahogy a táltosban összeér a fizikai- és a szellemvilág, úgy egyesül a két fajta tökéletes összhangzatban: erről kapta nevét. Illata összetett: a piros és fekete bogyós gyümölcsök mögött kellemes gyógynövényes jegyek (boróka, zsálya, kamilla, nyírfavíz) érezhetők. A hordós érlelés jegyei csak fűszerezik a bort, de nem uralkodnak. Az enyhe tölgyfás, vaníliás íz szépen megszelídíti ezt az egyébként markáns cuvée-t. Friss sajtok, orda, báránysült mellé ajánljuk, 18-20 fokon. Halpaprikáshoz is kiváló. Címkéjén az Érsekhalmi Hétvölgy védett növénye, a pókbangó látható.

Bioborok

Termelő: Bodor László

Cím: 6640 Csongrád, Pacsirta u. 38., telefon: +3630/234-0625, e-mail: bodor.laszlo@citromail.hu

Kékfrankos, kadarka, zweigelt és cabernet savignon bioborokat készítünk.