Környezeti nevelés

Kontyvirág Erdei Iskola - Bemutatkozás

TISZTELT LÁTOGATÓK!

A KONTYVIRÁG ERDEI ISKOLA A TÉLI IDŐSZAKBAN, 2024. ÁPRILISIG MŰSZAKI OKOK MIATT ZÁRVA TART! ÁPRILIS 1. UTÁNRA ADDIG IS LEHET FOGLALNI, EGYEZTETNI, ILLETVE ÉRDEKLŐDNI AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN:

Filotás Zoltán erdei iskola vezető: +36 30 /553-8764, kontyvirag@knp.hu

Kecskeméttől alig több mint 30 kilométerre, Lakitelek határában, Tőserdőben található a Kiskunsági Nemzeti Park által működtetett Kontyvirág Erdei Iskola. Intézményünk nem csupán az erdei iskolai oktatás iránt érdeklődő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, vagy baráti, családi összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről.

Az iskolai szünidő alatt saját természetismereti táborokat szervezünk, de mások által megálmodott és vezetett táborok számára is biztosítunk helyszínt.

A Holt-Tisza és a hozzá kapcsolódó területek (galériaerdők, láprétek) az általános iskolai természetismereti oktatás (vizek, erdő, rét élővilága) kiváló terepe, valamint a térség történelmi, kultúrtörténeti (skanzen, bemutatóhelyek, templomdomb, földvár) és gazdasági életébe (fokgazdálkodás, halászat, kosárkötés) is bepillantást enged.

Kontyvirág Erdei Iskola
Kontyvirág Erdei Iskola

Szolgáltatások

A 44-es-es úttól nem messze található Kontyvirág Erdei Iskola kétszintes fűthető épülete 44 fő befogadására alkalmas. A földszinten 4 kétágyas (egyszemélyes ágyak), az emeleten 6 hatágyas szoba található (emeletes ágyak). Minden szoba fürdőszobával rendelkezik. A földszinten lévő tágas étkező kiválóan alkalmas közösségi programok megszervezésére is. A teakonyha gáztűzhellyel, mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel felszerelt.

Az 1 hektáros, kerítéssel körbezárt, parkosított udvart hűs árnyat adó öreg fák, cserjék és füves területek teszik kellemessé. Erdei iskolánk szabadtéri játékokkal, szabadtéri foglalkoztatóval, kézműves udvarral, kemencével, kerti tóval és tűzrakó hellyel is rendelkezik. A kertet nemcsak ideérkező vendégeink szeretik: olyan elemekkel gazdagítjuk, amelyek ide vonzzák az udvart körülvevő ártéri erdő lakóit. Rovarhotel, hüllő napozó, itató, békatelelőhely, sünvár, denevértorony, madárodúk csábítják ittlakásra két-, négy-, hat- és többlábú társainkat.

A szállóvendégek számára napi háromszori étkezést tudunk biztosítani. Az ételt egy vállalkozó szállítja ki a helyszínre, ahol az erdei iskola alkalmazottja gondoskodik a kiosztásról és a mosogatásról.

A szolgáltatásokról bővebben itt olvashat.

Árainkról itt tájékozódhat.

Kontyvirág Erdei Iskola
A Kontyvirág étkezője

Szakmai programok iskolásoknak

A korszerű erdei iskolai program összeállításához és megvalósításához sokrétű segítséget nyújt a Kontyvirág szakmai munkacsoportja. Számos program és modul közül válogathatnak a kísérő pedagógusok, amelyek felhasználásával egyéni programsort is összeállíthatnak. A foglalkozásvezetőkön és az épület felszerelésén kívül a pedagógus munkáját segítik a tanösvények és a többi szabadtéri létesítmény.

A programokról és modulokról bővebben itt lehet tájékozódni.

Szervezéshez szükséges tájékoztató tanárok részére.

Kontyvirág
Az erdei iskola udvara sokféle programnak kiváló helyszíne lehet

Programlehetőségek, kirándulások a környéken

A közelben sok látnivaló található, így a Kontyvirág-tanösvény, Tőserdő a Holt-Tiszával, a Tőserdei Kalandpark, Tiszaalpáron az Árpád-kori falurekonstrukció, a Templomdomb, az Alpári rét és a Nagy-tó.

A Kontyvirág-tanösvény
A 3,5 kilométeres Kontyvirág-tanösvény a holtág és az ártéri erdő felfedezésére alkalmas túraútvonal

Árainkról itt lehet tájékozódni. SZÉP-kártyát elfogadunk!

Szabad időpontok, program és egyéb technikai egyeztetés:

Filotás Zoltán erdei iskola vezető: +36 30 /553-8764, kontyvirag@knp.hu

Érdeklődni lehet még a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztályán: 06 76/500-068, oktatasio@knp.hu

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kontyvirág Erdei Iskola), 6000 Kecskemét, Liszt Ferenc utca 19.

A Kontyvirág Erdei Iskola címe: 6065 Lakitelek-Tőserdő Szikra 65/a