Termékek

Mézek, mézes termékek

Vegyes virágméz és mézeskalács

Termelő: Bóna Zoltán és Bóna Zoltánné

Cím: 6237 Kecel, Vörösmarty u. 32., telefon: +3670 206 5451, e-mail: bonamari65@gmail.com

Virágmézünk a Vörös-mocsár természetvédelmi területen termő sokféle vadvirág, vadon termő gyógynövény nektárját és pollenjét tartalmazó mézfajta. A 2015-ös országos mézversenyen II. helyezést ért el.

Lányunk kreatív ötletének köszönhetően már mézeskalácsot is készítünk. A mézeskalácsnak nem csak karácsonykor van aktualitása, az év bármely szakaszában szívesen vásárolják az emberek. Készítünk megrendelésre, céges rendezvényekre, esküvőkre is, egyedi mintázattal, a megrendelő kívánalma szerint.

Mézeskalácsaink fogyaszthatók, nem csak díszítő funkciójuk van! Mesterséges anyagot nem tartalmaznak. A készítéséhez és díszítéséhez használt tojás házi eredetű, valamint a méz is természetesen saját termelésű. A mézeskalácsok régi népművészeti motívumokat és a nemzeti park természeti értékeit ábrázolják.
 

 

Vegyes virágméz

Termelő: Blasinszky Zsolt

Cím: 6728 Szeged, Tölgyfa u. 72., telefon+36/20 420-5892, e-mail: blasinszky@freemail.hu, honlap: http://blasinszkymez.strikingly.com/ 

Legfőbb növények, melyekre járunk: repce, akác, selyemfű, hárs, napraforgó, gyalogakác, tisztes fű.

 

Vegyes virágméz és dió virámézben

Termelő: Góbor Attila

Cím: 6076 Ágasegyháza Sándortelep dűlő 105., telefon: (+3630 484 0655), e-mail: gobor.tanya@gmail.com, honlap: https://www.facebook.com/Góbor-tanya

Környezetünkben az egészséges vegetációnak köszönhetően kora tavasztól késő őszig mindig élő a táj, vannak virágzó, nektárt és virágport (pollent) termelő növények. Mivel méhészetünk álló méhészet (nem vándorol) és a tanyánk olyan helyen van, ahol a méhek gyűjtési területén (5-6 km-es sugarú kör) gyakorlatilag nincs intenzív mezőgazdaság, így virágmézünk a nemzeti park vizes élőhelyéről és a Homokhátság vadvirágaiból származik. Időben a tavaszi és az őszi hordási időszak a meghatározó. Az alkalmazott természetes anyagok, a hagyományos tartási rendszer, a hely tisztasága, érintetlensége nem csupán méheink egészségét biztosítja (nem igényelnek gyógyszeres támogatást), hanem termékeink prémium minőségét is.

A tavaszi hordásból készülő virágmézünk kellőképpen híg és áttetsző ahhoz, hogy dióra töltsük és ne rontsa a termék optikai tulajdonságait. A dió a nagyapám által telepített vegyes gyümölcsösből való, melynek kora legalább ötven év. Ezek a diófák azért érzik itt jól magukat, és termésük azért kiváló, mert hasonló a környezet az ő eredeti magasártéri élőhelyükhöz: magas talajvízállás, eltemetett réti talaj. Koruk, fajtájuk és életképességük miatt vegyszeres kezelést, mesterséges tápanyagutánpótlást nem igényelnek.

Galagonya méz

Termelő: Horváth Pál

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Hunyadi u. 23., telefon: +3630 372 5630, e-mail: horv.niko92@gmail.com

A gyűjtés április végétől május közepéig tart, kb. 2 héten át, Natura 2000 területen. A telephelyen pörgetünk.

 

 

 

 

Galagonya méz

Termelő: Juhász Ágnes

Cím: 6120 Kiskunmajsa Marispuszta 15., telefon: +36 30/1999-386 70/4503-516, e-mail: juhasz.nagyzsuzsanna@gmail.com

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság területén található galagonyabokrokról gyűjtjük ezt a  jellegzetesen egyedi aromájú mézet.  A galagonya méz íze rendkívül kellemes és kifejezetten lágy, illata azonban nem nagyon van. Színe világosbarna. A közepes ütemben kristályosodó mézek közé sorolható be. A galagonya bokor virágjának nektárja fokozza a méz gyógyhatásait.

 

Galagonya méz

Termelő: Perneki Lajos - Mézes Lajcsi

Cím: 6120 Kiskunmajsa, Szent László u. 20., telefon:+3630 380-2297, e-mail: mezeslajcsi@freemail.hu

Az akácvirágzás előtt, a gyümölcsvirágzás utáni időszakban virágzik a galagonya. A gyűjtés kb. 2 hétig tarthat, időjárástól függően.

Családonként 2-3 kg pergetett galagonyaméz keletkezik.

 

 

 

 

Vadvirág méz

Termelő: Görög András

Cím: 6096 Kunpeszér, Vörösmarty utca 3.,telefon: 06 20/315-5242

Hagyományos méhészeti technológiával, vegyszermentesen állítjuk elő a mézet, visszaváltható üvegekbe üvegezzük és árusítjuk. Évente kb. 200 kg-t állítunk elő 500 és 1000 grammos kiszerelésben.

Mézünk igazi csemegének számít.

 

Száz Virág Méze

Termelő: Kunstár Csaba

Vegyszermentesen állítom elő a mézeimet, atkairtásra oxálsavat használok rebarbara levéllel. Herefiasítást gyérítéssel végzünk a méheinknél.

Az üvegek visszaválthatók, és a címkén bibliai idézetek is olvashatók.
 

 

Vegyes virágméz

Termelő: Gulyás Zoltánné

Cím: 6000 Kecskemét, Talfája köz 12., telefon (Gulyás György): 06 30/939-7824  

Mézeink többsége vegyes virágméz. Szezonálisan áprilistól engedjük ki méheinket és ők gyűjtik az éppen virágzó növények virágporait. Termékeinkre elég nagy a kereslet, így háztól is sokat vásárolnak tőlünk, valamint piacokon, vásárokon, fesztiválokon is jelen vagyunk. Sokan  kifejezetten csak a mi mézeinket keresik.