Bemutatóhelyek

Természet Háza

A Kiskunsági Nemzeti Park látogatóközpontja a Kecskeméten található Természet Háza. Az épületben a hazai természetvédelem történetét, a magyar nemzeti parkokat, a Duna–Tisza köze jellemző élőhelyeit és a múltbeli mesterségeket mutatja be egy állandó kiállítás, ahol játékos, interaktív formában szerezhetnek élményeket a látogatók. Ezen kívül természetismereti foglalkozások, előadások, időszaki kiállítások várják még az érdeklődőket. A vendégek információt kaphatnak a védett területek látogatási feltételeiről, a turisztikai szolgáltatásokról, a programokról; továbbá lehetőség van információs anyagok, ismeretterjesztő kiadványok, térképek, plakátok, ajándéktárgyak vásárlására is. Az épületben található az ingyenesen igénybe vehető „Zöld könyvtár”, melynek könyvállománya helyben olvasásra használható.

Cím: 6000 Kecskemét, Liszt F. utca 19.

Nyitvatartás: egész évben hétfőtől péntekig 8-16 óráig. Rendezvények ideje alatt, vagy előre bejelentkezett csoportok esetén hétvégén is nyitva tartunk.

Elérhetőségek:

Turisztikai és természetismereti programok: +36 76/482-948

E-mail: oktatasio@knp.hu

Belépődíj:

felnőtt  300 Ft/fő
diák, nyugdíjas, MME tagok, természetjárók, NOE tagok 200 Ft/fő
óvodások és 70 év felettiek  ingyenes

 

 Szolgáltatások:

Előadások és természetismereti foglalkozások tartása;
Terepgyakorlatok, szakmai gyakorlatok szervezése;
Erdei iskolai programok, természetvédelmi és természetismereti táborok szervezése;
Turisztikai információk biztosítása;
Kiadványok, ajándéktárgyak, nemzeti parki termékek árusítása.

Zöld Könyvtár a Természet Házában
A mintegy 5000 kötetes könyvtárban főleg természetvédelemmel (erdészet, botanika, zoológia, földtan, stb.) kapcsolatos dokumentumokkal várjuk az olvasókat. Beiratkozási díj nincs, a könyvtári állomány csak helyben használható.