Kontyvirág Erdei Iskola – Lakitelek-Tőserdő

Kontyvirág Erdei Iskola - Elérhetőségek, megközelítés

A Kontyvirág Erdei Iskola címe: 6065 Lakitelek-Tőserdő Szikra 65/a

Információ: Filotás Zoltán erdei iskola vezető: +36 30 /553-8764, kontyvirag@knp.hu

Érdeklődni lehet még a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztályán: 06 76/500-068, oktatasio@knp.hu

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kontyvirág Erdei Iskola), 6000 Kecskemét, Liszt Ferenc utca 19.

A Kontyvirág Erdei Iskola megközelítése 

Vonattal

- a Kiskunfélegyháza-Lakitelek vasútvonalon Tőserdő megállónál kell leszállni és a vasútállomás mellett bemenő úton a helyi tábla által jelzett irányba haladva közelíthető meg.
- A Kecskemét-Lakitelek vasútvonalon Árpádszállás megállónál leszállva a sínekre merőleges széles úton (Zalán utca) a Tősfürdő irányába kell haladni. A főútvonalon átkelve, a Tősfürdő mellett elhaladva a kerítés végénél balra a Szivárvány utcára kell ráfordulni, ezen végig egyenesen haladni. Az út az erdőbe vezet, ahol kb. száz méter gyaloglás után jobb kéz felől feltűnik az Erdei Iskola fakerítése. A bejárati kapu a kerítés túlsó végénél jobbra fordulva érhető el.

Gépkocsival vagy különbusszal

Kecskemét vagy Békéscsaba felől a 44-es úton Kapásfalun keresztül érhető el a Lakiteleket Tiszaalpárral összekötő 4625-ös út. Ezen az úton jobbra, Kiskunfélegyháza felé kell lekanyarodni, majd néhányszáz méter után, a Tőserdő vasútállomás előtti földútra
(balra) rákanyarodni. A vasúti átjárón áthaladva ismét balra forduljunk rá a földútra, amely elvezet a Kontyvirág Erdei Iskolához.

Kiskunfélegyházáról Szolnok irányába a 4625-ös úton közelíthető meg. Tiszaalpár után a Tőserdő vasútállomásnál a vasúti átjárón áthaladva balra kell fordulni, és földúton érhető el az erdei iskola. Helyi tájékoztató tábla is jelzi az utat az erdei iskolába.