Kontyvirág Erdei Iskola – Lakitelek-Tőserdő

Kontyvirág Erdei Iskola - Elérhetőség, megközelítés

A Kontyvirág Erdei Iskola címe: 6065 Lakitelek-Tőserdő Szikra 65/a

Információ:

  • Filotás Zoltán erdei iskola vezető: +36 30 /553-8764,
  • Szénási-Mata Ágnes környezeti nevelő: +36-30/799-0962.

E-mail: kontyvirag@knp.hu

Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kontyvirág Erdei Iskola), 6000 Kecskemét, Liszt Ferenc utca 19.

A Kontyvirág Erdei Iskola megközelítése (GPS koordináta: 46.853850, 19.983967)

Vonattal

-  Budapest és Szeged irányából: Kiskunfélegyházán 8-10 perces átszállással csatlakozó vonat indul Tőserdő vasúti megállóhely irányába.

- a Kiskunfélegyháza-Lakitelek vasútvonalon Tőserdő megállónál kell leszállni (a 7. megállóhely) és a vasútállomás mellett bemenő fehér, zúzott köves úton közelíthető meg az erdei iskola

- A Kecskemét-Lakitelek vasútvonalon Szikra megállóhelynél kell leszállni (a 8. megállóhely). A vasútállomástól elindulva a Kárpátaljai úttal párhuzamos gyalogúton kell haladni. A 4625-ös úton átkelve a vasúti gyalogosátkelőn keresztül az Új Erdősor utcán kell végig menni. Az Erdősor utcából jobbra fordulva a Kontyvirág erdei tanösvényre érnek el, amelyen haladva kb. 400 méterre, jobb oldalon van az erdei iskola kapuja.

Amelyik csoport igényli és előre jelzi, azok elé a nemzeti park munkatársai kimennek a vasúti megállóhelyre.

Gépkocsival vagy bérelt busszal

- Kecskemét vagy Békéscsaba felől a 44-es úton Kapásfalun keresztül érhető el a Lakiteleket Tiszaalpárral összekötő 4625-ös út. Ezen az úton jobbra, Kiskunfélegyháza felé kell lekanyarodni, majd 400 méter után, a Tőserdő vasútállomás előtti földútra (balra) rákanyarodni. A vasúti átjárón áthaladva ismét balra forduljunk rá a fehér, zúzott köves útra, amely elvezet a Kontyvirág Erdei Iskolához.

- Kiskunfélegyházáról Szolnok irányába a 4625-ös úton közelíthető meg. Tiszaalpár után a Tőserdő vasútállomásnál a vasúti átjárón áthaladva balra kell kanyarodni és a fehér, zúzott köves úton érhető el az erdei iskola. Helyi tájékoztató tábla is jelzi az utat az erdei iskolába.