Ökoturizmus

Gyakran ismételt kérdések a jegyvásárlással kapcsolatban

Meddig tudok jegyet vásárolni?

Jegyét a túra kezdő időpontja előtt legkésőbb 2 órával tudja online megvásárolni (amennyiben még van szabad hely). Ezt követően már nem tud jegyet vásárolni.

Fizethetek-e a helyszínen készpénzzel?

A helyszíni készpénzes fizetési lehetőség megszűnt.

A megvásárolt jegyemet tudom-e törölni?

A ’Fizetés’ gomb megnyomásával Ön elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket. A megvásárolt jegy adott időpontra szól, így a vásárlás után nem törölhető és ára nem visszatéríthető.

Kések a túráról, mi a teendőm?

Túravezetőink minden esetben törekednek a kiírt időpontban való pontos indulásra. Amennyiben mégis késik néhány percet, kérjük, azt a túravezetőnek a jegyen megadott telefonszámon legyen szíves előre jelezni.

Mi történik akkor, ha az időjárás nem alkalmas túrázásra a megadott napon?

Amennyiben a túrát valamilyen ok (pl.: nem megfelelő időjárási körülmények) miatt - a túravezető döntése alapján - kénytelenek vagyunk szervezőként lemondani, akkor erről túrázóinkat időben, telefonon tájékoztatjuk és a jegyeket az ÁSZF szerinti módon visszatérítjük. Szemerkélő eső nem jelent akadályt; erős eső, villámlás, viharos erejű szél esetén viszont lehet azzal számolni, hogy a túra elmarad.

Hogyan öltözzek fel a túrára?

Kérjük, jegyvásárlás előtt mindenképpen vegye figyelembe, hogy a túrák szabad téren zajlanak. Fontos a mindenkori évszaknak és időjárásnak megfelelő öltözet, a réteges öltözködés. Nagyobb esőzés esetén mindenképpen javasolt gumicsizma, esőkabát, kamásli, nyári napsütéses időben kalap/baseball sapka, és általában: zárt, túrázásra alkalmas, kényelmes lábbeli, bakancs.

Mit vigyek magammal a túrára?

Nyáron napvédő krém, kullancs/szúnyogriasztó, megfelelő mennyiségű étel és folyadék. Sokszor hasznos lehet és plusz élményeket jelenthet egy távcső vagy spektív is.    

A túra alatt tudok-e internetezni, telefonálni?

Egyes túra helyszíneken előfordulhat, hogy nem megfelelő a mobil hálózati lefedettség. Mindenesetre mi arra biztatjuk kedves túrázóinkat, hogy erre a pár órára - akárcsak a színházban előadás alatt - némítsák le a telefont, kapcsolódjanak ki és élvezzék a természet szépségét.

Vihetem a kutyámat?

A túrák egy részére vihető kutya, ugyanakkor erről mindenképpen előzetesen a túravezetőnél tájékozódjon!