Kontyvirág Erdei Iskola – Lakitelek-Tőserdő

Kontyvirág Erdei Iskola - Szolgáltatások

A Kontyvirág Erdei Iskola nem csupán az erdei iskolai oktatás iránt érdeklődő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, vagy baráti, családi összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről.

A Kontyvirág Erdei Iskola kétszintes épülete 52 fő befogadására alkalmas (teljes emeletes ágyas kihasználtság esetén). A földszinten 4 db négyágyas, az emeleten 6 db hatágyas szoba található. Minden helyiségben egyedi tervezésű, felnőtt méretezésű emeletes ágyak vannak. Minden szoba fürdőszobával rendelkezik. A földszinten lévő tágas étkező kiválóan alkalmas közösségi programok megszervezésére is. A teakonyha gáztűzhellyel, mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel, kenyérpirítóval, vízforralóval, edényekkel, serpenyőkkel felszerelt, így alkalmas olyan kisebb létszámú csoportok reggeli/vacsora étkezésének elkészítéséhez, akik szívesen főznek maguknak.

A Kontyvirág Erdei Iskola étkezője

Az 1 hektáros, kerítéssel körbezárt, parkosított udvart hűs árnyat adó öreg fák, cserjék és füves területek teszik kellemessé. Erdei iskolánk szabadtéri játékokkal, szabadtéri foglalkoztatóval, kézműves udvarral, kemencével, kerti tóval és tűzrakó hellyel is rendelkezik. A kertet nemcsak ideérkező vendégeink szeretik: olyan elemekkel gazdagítjuk, amelyek ide vonzzák az udvart körülvevő ártéri erdő lakóit. Rovarhotel, hüllő napozó, itató, békatelelőhely, sünvár, denevértorony, madárodúk csábítják ittlakásra két-, négy-, hat- és többlábú társainkat.

ERDEI ISKOLAI PROGRAM

Az erdei iskolai program a Kontyvirág Erdei Iskolában elsősorban alsó- és felső tagozatos diákoknak kidolgozott modulprogramok biztosításával valósul meg, amelyet legalább 3 napos időtartamban komplex erdei iskolai szolgáltatással tudunk nyújtani. Ez magában foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés és a min. 3 illetve 6 modulból álló program biztosítását. Az általunk nyújtott oktatás igénybevétele nem kötelező, a szervező iskola saját erdei iskolai programjának megvalósítására is van lehetőség, illetve tetszés szerint kiegészíthetik azt szakmai kínálatunkból. Ehhez a feltételrendszerhez kérjük olvassa el árainkat is!

SZÁLLÁS 

Az erdei iskolában legfeljebb 52 vendéget fogadunk. Tanév időszakában hétköznapokon előnyt élveznek az erdei iskolai csoportok.

ÉTKEZÉS 

Vendégeink számára beszállító partnerünk, a tiszaalpári Tiszatáj Vendéglő szállítja az előzetesen megrendelt ételt, saját alkalmazottaink pedig kiosztják azt és a mosogatást is elvégzik. Az étkezést közvetlenül a beszállítótól kell megrendelnie a szervezőknek, ez nem az erdei iskola munkatársainak a feladata.

A Tiszatáj Vendéglő (Veroti Gastro Kft.) elérhetőségei:

Ügyvezető: Kecső Róbert

Címe: 6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 8.

Telefon: 76/529-521, 30/219-1992

E-mail: tiszatajvendeglo@gmail.com

Igény esetén speciális étkezési igényeket is kielégítenek!

OKTATÁS, SZABADIDŐS PROGRAMOK BIZTOSÍTÁSA

Programjaink között óvodás, általános és középiskolás, sőt egyetemista, felnőtt csoportok is találnak kedvükre valót. Megbeszélés alapján speciális igényeket (például foglalkozás fogyatékkal élők számára) is ki tudunk elégíteni. Lehetőség van kihelyezett foglalkozások lebonyolítására akár a Tőserdő más helyszínein, akár környékbeli iskolákban.

NYÁRI TÁBOROK

Az iskolai szünidő alatt saját táborokat is szervezünk, de mások által megálmodott és vezetett táborok számára is biztosítunk helyszínt.

TEREMBÉRLET

Egynapos rendezvényekhez is biztosítunk helyszínt, amennyiben nincs szállóvendég erdei iskolánkban. Ez magában foglalja az udvar és az alsó szint használatát, étkezés igénybevétele esetén az ételosztást és mosogatást max. 30 főig. A 30 fő feletti vendégeknek napijegyet kell fizetniük.

SZAKMAI NAPOK

Pedagógusok, óvodapedagógusok tantestületei számára egy vagy többnapos természetismereti felnőttképzést tudunk biztosítani (mely nem akkreditált továbbképzés).

SZAKVEZETÉS

Bármilyen csoport részére az életkornak megfelelő szinten, kijelölt túraútvonalon bemutatjuk a védett terület értékeit.

KENUBÉRLÉS 

3 db négyszemélyes és 3 db háromszemélyes kenu bérelhető. Amit biztosítunk:

  • a kenuk oda-vissza szállítása,
  • biztonsági felszerelés: mentőmellény,
  • balesetvédelmi tájékoztatás a kenuk helyes használatáról.

A kenu bérbeadója a kenuhasználat során bekövetkezett balesetért (vízbe borulás, esés, egyéb sérülés) felelősséget nem vállal.

A kenuszállítóról való levételben és feltételben a bérlőknek segíteniük kell. A kenuk belsejének tisztítása a bérlők feladata.

Kontyvirág