Kontyvirág Erdei Iskola – Lakitelek-Tőserdő

Kontyvirág Erdei Iskola - Szolgáltatások

A Kontyvirág Erdei Iskola nem csupán az erdei iskolai oktatás iránt érdeklődő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, vagy baráti, családi összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről.

Intézményünk kétszintes fűthető épülete 44 fő befogadására alkalmas. A földszinten 4 kétágyas (egyszemélyes ágyak), az emeleten 6 hatágyas szoba található (emeletes ágyak). Minden szoba fürdőszobával rendelkezik. A földszinten lévő tágas étkező kiválóan alkalmas közösségi programok megszervezésére is. A teakonyha gáztűzhellyel, mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel felszerelt.

A Kontyvirág Erdei Iskola étkezője

Az 1 hektáros, kerítéssel körbezárt, parkosított udvart hűs árnyat adó öreg fák, cserjék és füves területek teszik kellemessé. Erdei iskolánk szabadtéri játékokkal, szabadtéri foglalkoztatóval, kézműves udvarral, kemencével, kerti tóval és tűzrakó hellyel is rendelkezik. A kertet nemcsak ideérkező vendégeink szeretik: olyan elemekkel gazdagítjuk, amelyek ide vonzzák az udvart körülvevő ártéri erdő lakóit. Rovarhotel, hüllő napozó, itató, békatelelőhely, sünvár, denevértorony, madárodúk csábítják ittlakásra két-, négy-, hat- és többlábú társainkat.

A szállóvendégek számára napi háromszori étkezést tudunk biztosítani. Az ételt egy vállalkozó szállítja ki a helyszínre, ahol az erdei iskola alkalmazottja gondoskodik a kiosztásról és a mosogatásról.

ERDEI ISKOLA Az általános iskolák alsó tagozatos csoportjai számára legalább 3 napos, felső tagozatos csoportjai számára legalább 5 napos időtartamban komplex erdei iskolai szolgáltatást tudunk nyújtani, amely magában foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés és a 3 illetve 6 modulból álló program biztosítását. Az általunk nyújtott oktatás igénybevétele nem kötelező, a szervező iskola saját erdei iskolai programjának megvalósítására is van lehetőség, illetve tetszés szerint kiegészíthetik azt szakmai kínálatunkból.

SZÁLLÁS Az erdei iskolai szárnyban csak csoportokat fogadunk (legfeljebb 44 vendéget). Szorgalmi időszakban hétköznapokon előnyt élveznek az erdei iskolai csoportok.

ÉTKEZÉS Saját konyhát nem vezetünk, de vendégeink számára a tiszaalpári Tiszatáj Vendéglő kiszállítja az előzetesen megrendelt ételt, saját alkalmazottunk pedig kiosztja azt és a mosogatást is elvégzi.

A Tiszatáj Vendéglő elérhetőségei:

Ügyintéző: Kecső Róbert

Címe: 6066 Tiszaalpár, Alkotmány u. 8.

Telefon: 76/529-521, 30/219-1992

E-mail: tiszatajvendeglo@gmail.com

Igény esetén speciális étkezési igényeket is kielégítenek!

OKTATÁS, SZABADIDŐS PROGRAMOK BIZTOSÍTÁSA Programjaink között óvodás, általános és középiskolás, sőt egyetemista, felnőtt csoportok is találnak kedvükre valót. Megbeszélés alapján speciális igényeket (például foglalkozás fogyatékkal élők számára) is ki tudunk elégíteni. Lehetőség van kihelyezett foglalkozások lebonyolítására akár a Tőserdő más helyszínein, akár közeli iskolákban.

NYÁRI / TÉLI TÁBOROK Az iskolai szünidő alatt saját táborokat is szervezünk, de mások által megálmodott és vezetett táborok számára is biztosítunk helyszínt.

TEREMBÉRLET Egynapos rendezvényekhez is biztosítunk helyszínt, amennyiben nincs szállóvendég erdei iskolánkban. Ez magábam foglalja az udvar és az alsó szint használatát, étkezés igénybevétele esetén az ételosztást és mosogatást.

SZAKMAI NAPOK Óvodapedagógusok, tanárok, tantestületek számára egy vagy többnapos erdei iskolai /óvodai továbbképzést biztosítunk (nem akkreditált továbbképzés).

SZAKVEZETÉS Bármilyen csoport részére az életkornak megfelelő szinten, kijelölt túraútvonalon bemutatjuk a védett terület értékeit.

KERÉKPÁR ÉS KENUKÖLCSÖNZÉS 27 különböző méretű kerékpár, valamint 3 db négyszemélyes és 3 db háromszemélyes kenu bérelhető. Igény szerint szakvezetést is biztosítunk a kerékpár- illetve kenutúrához.

Kontyvirág