Termékek

Tejtermékek

Érlelt kecskesajtok

Termelő: Alföldi Garabonciás Kft.

Cím: 6070 Izsák, Vadas dűlő 2-4., telefon: +3676 569-105, e-mail: alföldi@garabonciassajt.hu, honlap: www.garabonciássajt.hu

Érlelt sajtjaink teljes tejből készülnek, több hónapos érlelés után érik el jellegzetes, karakteres ízüket, állagukat. Termékeink sajttésztája rugalmas és jól vágható, szájban kellemesen olvad el. Illata már natúr változatban is jellegzetesen érett, íze kellemesen aromás és sós jellegű. Fűszeres változatában a kapor és a fokhagyma határozott és egyenletes elhelyezkedésű. A füstölt ízt 10-12 óra alatt, eredeti, bükkfán történő füstöléssel érjük el. Sajtjainkat a tökéletes érlelés elérése érdekében speciális sajtbevonóval kezeljük, amely egyben a sajt csomagolását is szolgálja.

Túró, vaj, friss sajtok tehéntejből

Termelő: Olajos Sándorné

Cím: 6066 Tiszaalpár, Ady Endre u. 65., telefon: +3630 536 5318

Túrón és vajon kívül különféle ízesítésű sajtokat készítünk. Van natúr, magyaros, fokhagymás, négyborsos, petrezselymes- fokhagymás és köményes.

 

Nyers tehéntej és ízesített joghurtok

Termelő: Szarka János Zsolt

Cím: 2375 Tatárszentgyörgy, Sarlóspuszta 14., telefon:+3630 2067 190, e-mail: szarkaj@hiperkom.hu 

Tatárszentgyörgyön élünk, ahol a Kiskunsági Nemzeti Parkt Igazgatóságól béreljük a földterületet, ahol a marháink legelnek. A téli takarmány fele is innen származik. Ners tejet automatából árusítunk, ahová azt frissen, hűtve szállítjuk.

15-féle ízben készül a probiotikus joghurtunk, melyhez a gyümölcsöt Verőcéről szerzem be. A joghurtok tartósító és színezőanyagok nélkül készülnek. A tejet mi hőkezeljük és joghurtkultúrával oltjuk.

Tehéntejből készült sajtok

Termelő: Gulyás György

Cím: 6344 Hajós, Táncsics M. u.18., tel.:06 20/ 371 5324, e-mail cím: gyurigulyas@freemail.hu

Négyféle ízben készítjük a sajtunkat: natúr, csípős paprikás, fokhagymás és diós. Termékeimet ecettel készítem, egyedi technológiával, 250 grammos kiszerelésben. Vákumcsomagoljuk őket, ezért 2 hetet tudunk vállalni sajtjaink szavatosságára.

 

 

 

 

 

Tehéntejből készült sajtok

Termelő: Soós László és Soós Lászlóné

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Barázda utca 6., telefon:06 30/967-6907

Friss, tehéntejből készült sajtok előállításával foglalkozunk, melyek Gabi-sajt márkanév alatt futnak. Egyik legnépszerűbb termékünk a friss fűszeres és füstölt sajtok. 16 különböző fűszerezéssel készítjük a sajtjainkat, melyeket általában füstölünk is.

Különlegességünk a gomolya sajtok - ezek füstölt és füstöletlen formában jelenek meg a piacon. A parenyicasajt szintén népszerű és keresett termékünk.

Tehéntejből készült sajtok

Termelő: Pál Gáborné

Cím: 6041 Kerekegyháza Deák F. u. 11., tel.: 06-20/590-6629

Többségében natúr sajtokat készítek, melyeket sajtoltóval és sóval tartósítok. Sajtjaimat rövid ideig érlelem,  majd füstölöm. A natúr íz mellett készítek lilahagymásat és fokhagymásat is. Mindegyik sajtom megkapta a Nemzeti Parki Termék Védjegyet.