Tanösvények

Páhi, Orchidea tanösvény

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy a tanösvény felújítása hamarosan megkezdődik, az információs táblák jelenleg rossz állapotban vannak.

Hossza: 8000 m

Megközelítés: A tanösvény kezdő táblái Páhi település központi parkjában helyezkednek el. GPS 46.713528, 19.382639.
Kérjük a látogatókat, járműveikkel Páhi központjában parkoljanak, a Művelődési Ház előtti parkolóban. Innen gyalogosan közelíthető meg a tanösvény a Rákóczi utcán és a Jókai utcán keresztül.

Kérjük a tanösvényt gyalogosan járják be!
Kérjük a tanösvény nyomvonaláról ne térjenek le! A lesorompózott részekre ne menjenek be, kivéve ahol, a tanösvény halad, a 3. és 4. tábla közötti szakaszon. A lesorompózott részen a járművel való közlekedés engedélyköteles!

Nyelv: magyar

Bejárható: egész évben, gyalogosan. 

Látogatásra ajánlott időszak: május-június, szeptember-október

Ajánlott felszerelés: vízálló lábbeli

A tanösvény nyolc kilométeren át vezeti a látogatókat a Páhi-réteken és a Közös-erdő szélén. Fő témája a Kolon-tónál megtalálható orchidea fajok bemutatása, de emellett sok más érdekességet tudhatunk meg az itteni élőhelyekről és természetvédelmi kezeléseikről.  A hazai kosborok kedvelői számára a május-júniusi időszakot ajánljuk, mivel a legtöbb orchidea ekkor virágzik. Érdemes azonban az év többi szakában is kilátogatni a területre, például az őszi aspektusban csodálatos látvány, ahogy az őszi kikerics virágai rózsaszín tengerként borítják a gyepeket.

Online térkép: https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=81c88cbbcd254a76a33c2ffedb5bbe1f