Hírek, aktualitások

Programok a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat várja az érdeklődőket. Nem kivétel ez alól a Kiskunsági Nemzeti Park sem, ahol már szeptember 12-től kezdve lehet válogatni a túráink, programjaink között.

Kiskunsági Nemzeti Park emlékérmét bocsátott ki az MNB

Hazánk másodikként alapított nemzeti parkja tiszteletére, a 45 éves jubileum alkalmából 10 000 Ft névértékű ezüst, valamint 2000 Ft névértékű színesfém emlékérméket bocsátott ki az MNB 2020. szeptember 2-án.

Nutriát találtak Szakmáron

Egy hódhoz hasonlító állat tetemének azonosításához kértek segítséget a Természetvédelmi Őrszolgálattól. Nutriát még nem láttak korábban Szakmár környékén.

Túlélőkalauz homoki fajoknak

A Kiskunság éghajlatára jellemző a meleg nyár és az országos átlagnál kevesebb csapadék. Ezeket a makroklimatikus jellemzőket a homoktalajok még föl is erősítik, ami különböző túlélési stratégiákat követel a homoki gyepek élőlényeitől.

Álláslehetőség: üzemeltetési vezető

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet üzemeltetési vezető munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: folyamatos, legkésőbb 2020. szeptember 04.

Kampány indult a nemzeti parkok népszerűsítésére

Magyarország nemzeti parkjainak népszerűsítése érdekében kampányt indított az Agrárminisztérium (AM) megbízásából az Agrármarketing Centrum (AMC) a nemzeti parki igazgatóságok szakmai koordinálása mellett.