Hírek, aktualitások

Túzokünnep Bösztörpusztán – futóversennyel!

Futóversennyel egybekötött ingyenes családi program Kunszentmiklós-Bösztörpusztán, a puszta egyik leglátványosabb eseménye, a túzokdürgés alkalmából! Időpont: 2023. április 29., szombat

Víz világnap – tartsuk a tájban a vizet!

Március 22., a víz világnapja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Különösen érezzük ennek súlyát a Duna–Tisza közén, ahol jellemző a vízhiány.

Napsütötte gyepek aranyló dísze

A fakó tél után egymás után robbannak be a színek a természetben. A figyelem magára vonásában élen jár a tavaszi hérics, melynek impozáns méretű, aranysárga virágai messziről vonzzák a tekintetet.

Tavaszi szél vizet szárít?

A kormos csáté töveinek zsombékos szerkezete kiváló búvóhely a rovarok  és az azokkal táplálkozó hüllők számára.

Tíz csodalepke a jövendőre

A Magyar Természettudományi Múzeum Lepkegyűjteményének munkatársai cikkükben olyan fajokat mutatnak be, melyekkel ma még gyakran találkozhatunk, és jelenlegi tudásunk alapján a következő évszázadban is megörvendeztetnek majd minket.

Természetismereti foglalkozások óvodákban, iskolákban

A Természet Háza vállalja természetismereti foglalkozások megtartását kecskeméti és Kecskemét környéki települések óvodáiban és iskoláiban, ennek során lehetőséget biztosítunk, hogy a gyerekek a tanórák keretéből kilépve, élményalapú tudáshoz jussanak.