Hírek, aktualitások

Bivalyokkal a gólyatöcsök védelmében

Igazgatóságunk vagyonkezelésében levő homogén nádast alakítottak át nyílt vizű szikes mocsárrá a bivalyok Katymár határában, ahol egy helyi állattartó magyar házi bivalyai végzik a természetvédelmi célú élőhely kezelést.

Gyűrűs barna kánya Dócon

Csehországban gyűrűzött barna kányát észlelt egy hivatásos vadász munkavégzés közben Dócon. Az adat azért is érdekes, mert nem gyakran sikerül leolvasni gyűrűszámot ennél a fajnál.

A csapadékosabb tavasz kedvez az orchideáknak

Aki Apaj és Kunszentmiklós között autózik, érdemes egy pillantást vetnie a színekben pompázó pusztára. A fehér kamillamezők mellett tömegesen nyíló lila színű agár sisakoskosbor látványos, többezres állományai között nagyszámú pókbangó bújik meg.

Fotókiállítás és rajzverseny a rákosi vipera védelméért

„Gyepen innen és túl: a rákosi vipera védelme a Kiskunságban” címmel nyílt fotókiállítás a Természet Házában. A 2023. április 18-án tartott tárlatmegnyitó kiegészült a III. Rákosi Vipera Rajzverseny díjátadó rendezvényével is.

Bivalyok az 52-es főúton

Idén is kihajtottuk a Fülöpszállás külterületén található Kígyós-háti Állattartó telepről a bivalygulyáinkat a környékbeli legelőkre.

Nem várt meglepetés a gőtecsapdában

Gőtemonitorozás közben egészen mást, az év halát találta Bombay Bálint az egyik csapdában Szakmár külterületén egy lápterületen, amely az Ökördi-erdőteleki-keceli-lápok Natura 2000 terület része.