Környezeti nevelés

Naprózsa Erdei Iskola - Fülöpházi-buckavidék

Naprózsa Erdei Iskola - Fülöpházi-buckavidék

A minősített Naprózsa Erdei Iskola a Kiskunsági Nemzeti Park Fülöpházi-buckavidék nevű területén található.

Az oktatóközpont címe: Fülöpháza, I. körzet 29.
Levelezési cím: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.

Megközelítés:

Kecskeméttől menetrendszerű autóbusszal az 52-es úton (Dunaföldvár felé menő járatok) lehet eljutni a Lakos-tanyáig. Az épület a buszmegállóval szemben található.
Gépkocsival ugyanígy lehet megközelíteni. A 20. km-szelvényben álló épületet Természetvédelmi oktatóközpont feliratú tábla is jelzi. GPS: 46° 52’ 6,737” 19° 25’ 33,075’

Szabad időpontok, program és egyéb technikai egyeztetés:

Morvai Edina oktatási referens (+36 70/372 7274, morvaie@knp.hu)

Nagyné Grecs Anita oktatási referens (+36 30/566 5641, grecsa@knp.hu)

Elhelyezés

Összesen 30 fő elhelyezésére van lehetőség 5 szobában. A földszinten 2 db 6 ágyas (3 db emeletes ággyal szobánként), a tetőtérben 2 db 8 ágyas (2 db emeletes és 4 db szimpla ágy szobánként) és 1 db 2 ágyas (szimpla ágyak) szoba van.
A sötétíthető előadóterem felszerelése: 12 db kétszemélyes asztal székekkel, tábla, faliújság, vetítővászon, kézikönyvtár, TV és videó.
A tálalásra használható teakonyha felszerelése: mosogató, gáztűzhely, hűtőszekrény, 30 főre tálaló edények és evőeszközök.
A földszinten 1 tusoló, 1 WC és 1 kézmosó, a tetőtérben 2 mosdóban zuhanyozók, és 1 WC található. A pincében mini-labor, és ping-pong terem áll a gyerekek rendelkezésére.
 Az oktatóközpontnak nagy bekerített kertje van, ahol kerti tó, gyógynövény kert, rönkjátszótér és szabadtéri kemence van. Az épület mellett található egy szabadtéri tanterem padokkal és asztalokkal és erdei tornapálya. Innen indul a Báránypirosító és a Garmada tanösvény is.
 
Étkezés:
Az oktatóközpontba szállított éttermi ételeket a gyerekek helyben fogyaszthatják. Napi háromszori étkezés biztosított.

Étkezés rendelhető:  Vinó étterem, Izsák: Prikkel László 30/388-2460. Az ételeket a helyszínre szállítják!

Javasolt felszerelés
A gyerekek háziorvosától egészségügyi igazolás, időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát, hosszúnadrág, zárt cipő, tisztasági csomag, a szervező tanár által kért szakmai felszerelés (füzet, írószer, távcső, nagyító, kézi- és határozókönyvek stb.), szabadtéri sporteszközök.

 Szállás és szolgáltatás árak a 2022-es évre 

Természetiskola