Hírek, aktualitások

Miniszteri elismerést kapott öt kollégánk

Nagy István agrárminiszter a Föld Napja, a Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából miniszteri elismeréseket adott át a Pesti Vigadóban 2020. július 13-án.

Hamarosan újjászületik a Péteri-tó Kiskunfélegyháza mellett

Javában zajlanak a Péteri-tó eredeti mederalakulatát visszaállító munkálatok a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság vezetésével. Az egykor halastóként üzemelő természetes szikes tó rekonstrukciója európai uniós támogatásból, 329 900 000 Ft-ból valósul meg.

Sikeres kiskunsági költések egy hazánkban nagyon ritka fajnál

A széki lile országos állománya még a 10 párt sem éri el. Gyakorlatilag már csak a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén költ rendszeresen. Ezért különösen örvendetes, hogy idén idén már több fiókáról van tudomásunk a Kiskunságban!

Gyűrű került a gólyafiókákra

Az aszállyal induló tavasz miatt az elmúlt évekhez képest némileg kevesebb fióka vár kirepülésre a fehér gólya fészkekben.

Fotópályázat - A gyepek titkai

A Grassland-HU LIFE projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása.

Projektmenedzsert keresünk!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet határozott idejű projektmenedzser munkakör betöltésére.

Napokon belül kezdődhet a tiszavirágzás

A nyár minden évben ezzel a csodás természeti jelenséggel indul. Az első példányokat június 9-10-én már észleltük a Maroson, de ez még nem előrajzás volt.

A fényszennyezésről – világosan!

A fényszennyezésről – világosan! címmel szakmai útmutatót tett közzé az Agrárminisztérium a mesterséges éjszakai világítás felelős, természetkímélő alkalmazásának elősegítésére.