Hírek, aktualitások

Darules túrák a szegedi Fehér-tónál 2020

A hazai daruvonulási útvonal egyik legfontosabb állomása a szegedi Fehér-tó környéke. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője segítségével felejthetetlen élményben lehet részünk, miközben darvak százai szállnak el a fejünk felett.

Elektromos kerékpárokkal bővül a túrakínálatunk

E-Kerékpár Program indult a hazai nemzeti parkokban, melynek keretében elektromos rásegítésű kerékpárokat biztosítottak a parkok számára – erről 2020. október 9-én, pénteken Izsákon, a Kolon-tó partján tartottunk sajtótájékoztatót.

„Viperaórák” Kunpeszéren

A kunpeszéri általános iskolásokkal rendhagyó biológia órán ismertettük meg környezetük egyik legféltettebb természeti értékét, a rákosi viperát. A gyerekek aztán a Rákosivipera-védelmi Központot is meglátogatták.

Természetfotó pályázat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó pályázatot hirdet a IX. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

Folytatódik a sorozat – Természetvédelem határok nélkül

Egy új uniós projektnek köszönhetően további 36 résszel folytatódik az évtizedes hagyományokra visszatekintő Természetvédelem határok nélkül című regionális, televíziós sorozat a Kecskeméti Televízió és a szabadkai Pannon RTV együttműködésében.

Újabb jó hír a hazai túzokvédelemben

Mintegy 3,5 kilométer hosszan viszik a föld alá a villamos légvezetéket Dévaványa és Túrkeve között. A beruházás a térségben fészkelő, évtizedek óta védett túzokállomány megóvását szolgálja.

Programok a Magyar Nemzeti Parkok Hetén

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat várja az érdeklődőket. Nem kivétel ez alól a Kiskunsági Nemzeti Park sem, ahol már szeptember 12-től kezdve lehet válogatni a túráink, programjaink között.

Kiskunsági Nemzeti Park emlékérmét bocsátott ki az MNB

Hazánk másodikként alapított nemzeti parkja tiszteletére, a 45 éves jubileum alkalmából 10 000 Ft névértékű ezüst, valamint 2000 Ft névértékű színesfém emlékérméket bocsátott ki az MNB 2020. szeptember 2-án.

Nutriát találtak Szakmáron

Egy hódhoz hasonlító állat tetemének azonosításához kértek segítséget a Természetvédelmi Őrszolgálattól. Nutriát még nem láttak korábban Szakmár környékén.