Hírek, aktualitások

Hulladékszedés a gátéri Fehér-tónál

A Tisztítsuk meg az országot! program keretében a gátéri Fehér-tó melletti védett Kis-puszta gyepéről 23 m3 építési-bontási és háztartási hulladékot távolítottunk el kézi és gépi erővel.

Tarajos sült fotózott a kameracsapda Bócsán

November 18-án este az egyik, Bócsán kihelyezett vadkameránk tarajos sült fotózott. Erre igazán nem számítottunk, hiszen a faj Afrikában őshonos, a hazai faunának nem része.

Madárvonulás gyerekszemmel c. rajzpályázat nyertes képei

Bár a Fehértavi Darvadozás idén elmarad a járványhelyzet miatt, az eseményhez kötődő, Bács-Kiskun és Csongrád-Csana megyei gyerekeknek meghirdetett rajzpályázatunkat ez nem befolyásolta. Idén is gyönyörű művek érkeztek, melyeket öröm volt bírálni.

Szerencsétlenül járt jeladós rétisas

Feltehetően a sors és a körülmények csúnyán összejátszottak annál a rétisasnál, amely a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben lelte halálát. Megtalálása történetét Albert András, természetvédelmi őrkerület-vezető tollából olvashatjuk.

Tájékoztatás

Töröltük a rendezvényeinket és a szakvezetéses túrákat, bezártak a bemutatóhelyeink.

Nem növekedett a csikófark állomány

Igazgatóságunk működési területén öt helyszínen háromévente térképezzük fel a közönséges csikófark állományhatárait és mintavétel alapján elvégezzük a lehető legpontosabb tőszámbecslést.