Hírek, aktualitások

Sikeresen felgyógyult a ritka ragadozómadár

Legyengült, röpképtelen ragadozómadarat találtak Bácsbokod külterületén még május 22-én. Mikor a Természetvédelmi Őrszolgálat a helyszínre érkezett, kiderült, egy tojó hamvas rétihéjáról van szó.

Új élőhelyen bukkant fel a díszes tarkalepke

Díszes tarkalepke (Euphydryas maturna) került elő az érsekcsanádi, helyi védettséget élvező tölgyesből! Napjainkra annyira megfogyatkozott az állománya, hogy a Kiskunságban csak a Peszéri-erdőben történő előfordulásáról volt tudomásunk.

Értékőrző gazdálkodás – kunhalmok a tájban

Az Értékőrző gazdálkodás – kunhalmok a tájban című kisfilm ritkán látható perspektívából mutatja be a több ezer éves, hiedelmekkel, mondákkal övezett, síkvidékeinken tájképformáló jelentőségű halmokat.

Idén is költenek pásztorgémek a Szegedi Fehér-tónál

Még 2017-ben adtunk hírt arról, hogy első alkalommal költött pásztorgém a Szegedi Fehér-tó nádrengetegében. A szépséges madarak idén is visszatértek, és remélhetőleg újra sikeresen felnevelnek egy fészekalj fiókát.

Az erdei élőhelyek

"Mi fán terem az erdő?" címmel készített animációs sorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a WWF Magyarország közreműködésével, amely a #Natura2000 területek védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Mi fán terem a folyamatos erdőborítás?

"Mi fán terem az erdő?" címmel készített animációs sorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a WWF Magyarország közreműködésével, amely a #Natura2000 területek védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A városlakó vetési varjak és az emberek együttélése

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságra több alkalommal is érkezett már panasz települések belterületén fészkelő varjak okozta problémák miatt. Leggyakrabban a madarak ürülékére és hangoskodására hivatkozva kérik tőlünk a varjúfészkek eltávolítását.

Álláslehetőség!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet határozott idejű természetvédelmi őr munkakör betöltésére, a Pannon Eagle LIFE programban keresőkutyás szolgálatra.

Nagy lépés a hazai túzokvédelemben

Hazánk egyik legnagyobb túzokpopulációjának legjelentősebb veszélyeztető tényezőjét sikerül megszüntetni, ha a Felső-Kiskunságban, Kunpeszér térségében befejeződik a 35 km hosszúságúra tervezett légvezeték-kiváltás.

Mi fán terem a Natura2000?

A "Mi fán terem az erdő?" című animációs sorozat második része a Natura2000 hálózatot mutatja be.

Mi fán terem az erdő?

"Mi fán terem az erdő?" címmel készített animációs sorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a WWF Magyarország közreműködésével, amely a #Natura2000 területek védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.