Hírek, aktualitások

A városlakó vetési varjak és az emberek együttélése

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságra több alkalommal is érkezett már panasz települések belterületén fészkelő varjak okozta problémák miatt. Leggyakrabban a madarak ürülékére és hangoskodására hivatkozva kérik tőlünk a varjúfészkek eltávolítását.

Álláslehetőség!

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet határozott idejű természetvédelmi őr munkakör betöltésére, a Pannon Eagle LIFE programban keresőkutyás szolgálatra.

Nagy lépés a hazai túzokvédelemben

Hazánk egyik legnagyobb túzokpopulációjának legjelentősebb veszélyeztető tényezőjét sikerül megszüntetni, ha a Felső-Kiskunságban, Kunpeszér térségében befejeződik a 35 km hosszúságúra tervezett légvezeték-kiváltás.

Mi fán terem a Natura2000?

A "Mi fán terem az erdő?" című animációs sorozat második része a Natura2000 hálózatot mutatja be.

Mi fán terem az erdő?

"Mi fán terem az erdő?" címmel készített animációs sorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a WWF Magyarország közreműködésével, amely a #Natura2000 területek védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Diákok a természetvédelemért

Az Ifjú Kócsagőr Program fennállása óta egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. 2019-ben 7. alkalommal nyílik számukra lehetőség, hogy megismerhessék a gyakorlati természetvédelmi munkát.