Hírek, aktualitások

Természetkutató akadályverseny 7-10. évfolyamosoknak

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság terepi akadályversenyt hirdet a VIII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

CÉL: E verseny keretei között kívánunk lehetőséget biztosítani természetszerető, a természettudományok iránt érdeklődő diákok számára, hogy az elméleti ismereteiket játékos formában, valós terepi feltételek között megmérettessék.

FELTÉTELEK: A természetkutató akadályversenyen 3 fős csapatok indulhatnak. A csapat tagjai általános-, és középiskolás tanulók egyaránt lehetnek, akár vegyesen is. A csapat egyetlen tagja sem lehet 7. osztályosnál fiatalabb, ill. 10. évfolyamnál (középiskola 2. osztály) idősebb.

NEVEZÉS: A versenyre egy, a Kiskunságra jellemző védett állat-, vagy növényfajt bemutató poszterrel kell nevezni. A bemutatandó élőlényt „A Duna-Tisza köze természeti értékei” plakátról kell kiválasztani, amely INNEN letölthető. 

Nevezési határidő: 2019. november 3., 24:00 óra (beérkezés dátuma!) A poszter értékelésével kialakuló sorrend szerint, a legjobb eredményt elért, maximum 12 csapatot hívjuk meg a terepi versenyre.

A poszter mérete A/2-es (42 x 60 cm), álló formátumú legyen. A posztereket kiállítjuk 2019. november 8-9-én, a VIII. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában, a Postakocsi Csárdában. Zsűrizésre a poszterről készült digitális fényképet kell beküldeni. Az eredeti posztert a verseny napján a csapat hozza magával!

Az akadályverseny részletes kiírása és a jelentkezési feltételek és tudnivalók INNEN LETÖLTHETŐ.