Hírek, aktualitások

Őrjeg és szőlőhegyei Natúrpark névátadó ünnepség

Hazánk 16. natúrparkjaként még áprilisban alakult meg az Őrjeg és szőlőhegyei Natúrpark. A névhasználati átadó ünnepséget október 13-án tartották Hajóson.

A koronavírus járvány miatt kis létszámmal és zártkörűen rendezték meg az eseményt a patinás Hajósi Barokk Kastélyban, ahol a natúrpark munkaszervezete és a Hajósi Vadásztársaság által megnyitott vadászati és természetvédelmi kiállítást is megtekinthették a résztvevők.

A rendezvényt Estók Mihályné Szalczer Erzsébet Hajós Város polgármestere nyitotta meg, köszöntőt mondott Bányai Gábor és Font Sándor országgyűlési képviselők, Füredi Kornél, a Herman Ottó Intézet helyettes ügyvezetője, Ugró Sándor igazgató a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságtól, valamint dr. Pető Péter, a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke.

A natúrpark létrejöttének folyamatát, a munkaszervezet tagjait, névválasztás indokoltságát és a natúrpark lehatárolását Agócs-Paluska Éva, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület elnöke ismertette. Az eddigi eredményekről, a jövőbeli célokról és tervekről Szalczer Bálint Gergely alelnök számolt be.

A natúrparki tagtelepülések névhasználati jogosultságát igazoló okleveleket az érintett polgármesterek vették át.

http://orjeginap.hu/ 

Fotó: Agócs Péter