Hírek, aktualitások

Lezajlott az Ifjú Kócsagőr program területi döntője

Összemérte tudását Igazgatóságunk négy Ifjú Kócsagőr-jelöltje az augusztus 18-án szervezett területi döntőn. A jó hangulatban telt délelőtt során a versenyzők bemutatták a tíz napos terepgyakorlaton szerzett élményeiket és tapasztalataikat, valamint az előre meghatározott kreatív feladatot is ügyesen prezentálták.

Összemérte tudását Igazgatóságunk négy Ifjú Kócsagőr-jelöltje az augusztus 18-án szervezett területi döntőn. 
Fotók: Varga-Farkas Anett

A zsűrinek idén is nehéz dolga volt, mivel az országos döntőbe csak egy versenyzőnket küldhettük. A területi döntő nyertese Gyenizse-Nagy Sára lett, aki a Kaposvári Egyetem természetvédelmi mérnöki szakán végzi tanulmányait. Felkészítő mentora Agócs Péter, természetvédelmi őrkerület-vezető.

Gyenizse-Nagy Sára mentorával, Agócs Péter természetvédelmi őrkerület-vezetővel.

Az idén tizedik alkalommal meghirdetett Ifjú Kócsagőr Program célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a fiatalokkal a természetvédelmi őrök munkáját, részvételük fontosságát és ezen keresztül a természeti értékek védelmét.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30Y zenekar 2013-ban hozta létre az Y TriÁsz mozgalmat annak érdekében, hogy a 18-24 éves generációt bevonja az értékteremtő programokba. Így jött létre az Ifjú Kócsagőr Program, melynek az Agrárminisztérium is az élére állt. A jubileumi döntő házigazdája az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park lesz.

Csoportkép a versenyzőkről, mentoraikról és a zsűriről.