Hírek, aktualitások

Lezajlott az Ifjú Kócsagőr program területi döntője

Ma mérte össze tudását Igazgatóságunk négy Ifjú Kócsagőr jelöltje, hogy kiválaszthassuk, ki képviseljen minket az országos döntőben.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett Ifjú Kócsagőr program elsődleges célja, hogy az Y generációt kicsábítsa a számítógépek és a blogok világából a természetbe, és minél többen megismerhessék az aktív természetvédelmi munka rejtelmeit.

A programra olyan 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezhettek, akik szeretnének gyakorlati és elméleti szinten betekintést nyerni a természetvédelem világába. A májusi első területi megmérettetés után négyen kaptak lehetőséget Igazgatóságunkon, hogy a nyár folyamán egy kéthetes szakmai gyakorlaton vegyenek részt egy-egy természetvédelmi őr mellett, és mentorukkal együtt készüljenek fel a területi döntőre.

A négy versenyző ma számot adott a kéthetes gyakorlat tapasztalatairól, az ott megszerzett tudásukról, előadói képességükről, valamint a zsűri figyelembe vette, milyen prezícen vezették a terepi „őri naplójukat”.

Az országos döntőbe csak egy versenyzőnket küldhetjük, így bármily nehezen is, de a jók közül ki kellett választani a legjobbat. Végül a 18 éves Simics János lett a mi Ifjú Kócsagőrünk, aki idén érettségizett a Kis Ferenc Erdészeti Szakgimnáziumban, és felvételt nyert a Szent István Egyetemre. Felkészítő mentora Albert András, természetvédelmi őrkerület-vezető.

A háromnapos országos döntőt idén a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság rendezi szeptemberben, ahol a döntősök könnyített természetvédelmi őri vizsgát is tesznek majd. A legjobb páros (a nyertes kócsagőr és természetvédelmi őre) ötnapos tanulmányutat nyer Lengyelország legnagyobb nemzeti parkjába.

Csoportkép a versenyzőkről, mentoraikról és a zsűriről
Simics János mentorával, Albert András természetvédelmi őrkerület-vezetővel
Vigh Vivientől kaptuk ajándékba ezt a csodaszép képet