Hírek, aktualitások

Lehetne az Év Kilátója a szegedi Fehér-tónál?

Az Aktív Magyarország közönségszavazással keresi az Év Kilátóját, melyre pályázatot írt ki. A pályázat az épített kilátók népszerűsítését szolgálja, hiszen madártávlatból ezernyi szépséget láthatunk.

A szegedi Fehér-tó partján, a Szalakóta Látogatóközpont mellett épített 12 m magas kilátónk csodaszép panorámával örvendezteti meg a vízimadarakban gyönyörködni kívánókat. Látogass el ide, fotózd le a kilátót és nevezd be a versenyre! A pályázatokat 2020. szeptember 21. és október 4. között lehet beküldeni. A pályázat feltételei és a benyújtás helye itt található: https://aktivmagyarorszag.hu/keressuk-az-ev-kilatojat/ 

Október 7-16. között a tíz legjobb pályázatra lehet lájkolással szavazni az Aktív Magyarország Facebook oldalán, ahol 10 napon keresztül egy-egy képet posztolnak. Eredményhirdetés október 19-én, a legtöbb lájkot kapott építmény nyeri az Év Kilátója címet (szavazatazonosság esetén a szakmai zsűri sorsolással dönt).

Tegyük fel a Kiskunságot is hazai „kilátótérképre”, nevezd be a Sándorfalva mellett, a szegedi Fehér-tó partján található kilátónkat a versenybe!

Helyszín: Szalakóta Látogatóközpont, megközelítés Sándorfalváról a Brassói utca felől (az utca végén tovább kell haladni a földúton az első információs tábláig. Onnan lehetőleg gyalog közelítsék meg a Látogatóközpontot.)

A kilátó "A szalakóta védelme a Kárpát-medencében" című LIFE projekt finanszírozásában készült el 2020. augusztusban.

Fotó: Kis Ferenc