Hírek, aktualitások

Kívül-belül megszépült a Kontyvirág Erdei Iskola

Megújulva kezdte meg az idei erdei iskolai szezont a Kecskeméttől alig 30 kilométerre, Lakitelek-Tőserdőben található Kontyvirág Erdei Iskola. Az óvodai, iskolai és felnőtt csoportok már egy belülről és gépészetileg is felújított épületet vehetnek birtokukba.

erdei iskola

A hálószobák nem csak esztétikusabbak lettek, de kényelmi színvonaluk is javult. Mindegyiket kifestettük, kicseréltük a laminált padlót, valamint új ágyak, asztalok, székek, éjjeli szekrények és szintén új, kényelmes matracok kerültek be.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Tiszamenti Tájegységének lelkes csapata az épületen kívül is tevékenykedett. Az erdei iskola kertjében és közvetlen környezetében kihelyeztünk 25 madárodút, melynek lakóit folyamatosan megfigyelhetik majd az éppen ott táborozók. Kialakítottunk egy nagy méretű magaságyást, melynek veteményesét a gyerekek is gondozhatják majd, illetve a terméseit csemegézhetik. A teraszokra is új, fából készült ülőkék készültek. Ezek kiváló lehetőséget fognak biztosítani a társalgásra, közösségi programokra.

A kertben már nyílnak a virágok, illatoznak a bokrok, melyeket egyre több beporzó rovar látogat. A fűben ugrálnak vagy éppen a kerti tó növényeinek levelein pihennek a békák, a napon sütkéreznek a gyíkok és madárcsicsergéstől hangos a kert. A későbbiekben vakációra érkező táborozókat a felújított, csillogó kenuk is várják, hogy még több élménnyel térhessenek haza a gyerekek.

Intézményünk nem csupán az erdei iskolai oktatás iránt érdeklődő általános iskolai csoportok igényeit elégíti ki, de sokrétű lehetőséget nyújt óvodai, iskolai kirándulások, továbbképzések, konferenciák, vagy baráti, családi összejövetelek szervezéséhez is, legyen szó egy vagy többnapos eseményről. Ez utóbbi esetben a helyszínt biztosítjuk, de rendezvényszervezést nem áll módunkban vállalni.

További információ a Kontyvirág Erdei Iskoláról és szolgáltatásairól: https://www.knp.hu/hu/kontyvirag 

Érdeklődés és foglalás az alábbi elérhetőségeken:

Filotás Zoltán, intézményvezető: +36 30 /553-8764, filotasz@knp.hu, kontyvirag@knp.hu 

Szénási-Mata Ágnes, környezeti nevelő: +36-30/799-0962, szenasimataa@knp.hu, kontyvirag@knp.hu