Hírek, aktualitások

Idén digitálisra vált a Tavaszköszöntő természetismereti játék

A felsős diákoknak szóló Tavaszköszöntő című természetismereti vetélkedőnk idén sem marad el, hanem alkalmazkodik a digitális oktatáshoz.

Több mint húsz éve minden évben meghirdetjük 5-8. osztályos tanulóknak a Tavaszköszöntő természetismereti vetélkedőt. A játékos vetélkedőn nyolcfős csapatok szokták összemérni tudásukat három írásbeli fordulóban, majd a legjobb öt csapat a szóbeli döntőben.

A vetélkedőt a járványügyi helyzet miatt idén tavasszal a hagyományos módon nem tudjuk megrendezni, de úgy döntöttünk, alkalmazkodunk a kialakult körülményekhez és idén más formában zajlik majd.

Mostantól minden héten, csütörtökön közzéteszünk egy-egy feladatlapot a weboldalunkon május végéig. A feladatlap megoldására egy hét áll majd rendelkezésre, a következő hét szerdáig kell e-mailben visszajuttatni a megoldásokat a ronkoe@knp.hu e-mail címre, Szabóné Ronkó Erzsébet környezeti nevelőnek.

Ezúttal tehát nem csapatok jelentkezését várjuk, hanem egyénileg lehet csatlakozni hétről hétre. A tanulók a feladatok megoldásával bővíthetik természetismereti tudásukat. Nem csak 5-8. osztályos gyerekek, hanem a szüleik segítségével alsósok is megoldhatják a feladványokat.

A visszaküldők között hetente kisorsolunk egy-egy nyereményt, ami lehet mesekönyv, bögre vagy egyéb ajándék. A „digitális” Tavaszköszöntő végén azok között, akik a 10 hét alatt a legtöbb feladatlapot küldik be, 5 db, egy évre szóló családi belépőt fogunk kisorsolni, melyek az Igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel.

Az első feladatlap 2020. március 26-tól elérhető a www.knp.hu oldalon.