Hírek, aktualitások

Élményeim az erdőben - természetvédelmi rajzpályázat

A pályázat címe: Élményeim az erdőben

A pályázat témája:

Az erdők csodálatos világa szárnyalást adhat képzeletüknek, ha az ott átélt élményeinket, megfigyeléseinket a képzőművészet eszközeivel megjeleníthetjük. A legszebb illusztrációk forrását a természetes erdőtársulások adják.

A szervezők célja, hogy az óvodások és az általános iskolások olyan eseményeket, emlékeket, élményeket elevenítsenek meg az alkotásaikon, amelyek valamilyen formában a hazai erdőkhöz, lakóhelyük tágabb környezetéhez, nemzeti parkokhoz, erdőgazdaságokhoz köthetők. Ilyen alkalom lehet egy nyaralás, egy nyári túra, egy családi kirándulás, egy erdei iskolai program vagy egy nemzeti parki foglakozás, ami maradandó nyomot hagyott a gyerekekben és szívesen gondolnak vissza rá.

További témák kidolgozása is lehetséges, amelyek az erdővel, mint tájképi elemmel kapcsolatosak, de az erdő növényei és állatai is bemutathatók. 

 

A pályázatot kiíró szervezetek:

Corvin Mátyás Általános Iskola (Kecskemét)
Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola (Kiskunfélegyháza)
Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság (Kecskemét)
Porta Egyesület (Kecskemét)
 

Javasolt technikák:

Saját élmények feldolgozása, megjelenítése és kifejezése érdekében az alábbi szabadon választható technikákat javasoljuk: grafika, pasztell, akvarell, olaj, tus; fa-, linó-, vagy papírmetszet; mozaik, batik, plasztika, tűzzománc, kivéve krepp-pariból és termésekből készült kép. 

 Nevezés:

 A pályázatot óvodás- és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg. Intézményenként 15 db alkotás küldhető. Kérjük a pályamunkák hátoldalán és külön összesítőn a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

Beküldési határidő: 2019. április 19.

Fogadóhely címe:

Corvin Mátyás Általános Iskola

6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

Kiállítás:

A zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó- és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek. A legszínvonalasabb pályamunkákból tárlatot rendezünk, ami 2019. május 10-24. között tekinthető meg.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2019. május 10-én 13.00-kor lesz a Corvin Mátyás Király Általános Iskolában.

A kiállítás bontása után, előre egyeztetett időpontban a pályamunkák két héten belül elvihetők.

Pályamunkákat nem küldünk vissza.

További információ:

 Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Tóth Endre, tel.: 76/482-611

Corvin Mátyás Király Általános Iskola (Kecskemét), tel.:76/498-048; Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten, hétfőn és pénteken 13 -17 óra között.