Hírek, aktualitások

Digitális Tavaszköszöntő, 2. hét feladatai

A körülményekhez alkalmazkodva idén más formában rendezzük meg a Tavaszköszöntő vetélkedőt általános iskolás tanulók számára. Május végéig minden héten, csütörtökön közzéteszünk egy-egy feladatlapot, melynek a megoldására egy hét áll majd rendelkezésre, a következő hét szerdáig kell emailben visszajuttatni a megoldásokat a ronkoe@knp.hu e-mail címre vagy beküldeni a megadott linken.

A visszaküldők között hetente kisorsolunk egy-egy apró nyereményt. A „digitális” Tavaszköszöntő végén azok között, akik a 10 hét alatt a legtöbb feladatlapot beküldik, 5 db egy évre szóló családi belépőt fogunk kisorsolni, melyek az Igazgatóság szakvezetéses túráin való ingyenes részvételre jogosítanak fel (az egy év természetesen onnan indul majd, amikor helyreáll a helyzet a világban és újra lehet közösségi eseményeket szervezni).

A 2. hét feladatlapja INNEN letölthető!

A megoldásokat 2020. április 8-ig juttassátok vissza Szabóné Ronkó Erzsébet környezeti nevelőnek a ronkoe@knp.hu e-mail címre! 

A megoldásokat beküldhetitek IDE KATTINTVA ÉS KITÖLTVE AZ ŰRLAPOT.

A 3. hét feladatlapja április 9-én érkezik. Ekkor közzétesszük az előző hét megoldásait és a 2. hét nyertesét.

A 2. hét nyereménye: kézzel festett daruval díszített bőr kulcstartó. Sorsolás: 2020. április 9.

Hajrá, legyetek ügyesek és kitartóak!

Részt veszek a játékban, letöltöm a 2. feladatlapot!

Az 1. hét nyertese: Nánási Tamás, Kecskemét, Arany János Általános Iskola

Az 1. hét feladatlapjának megoldásai:

1. vörös róka, nyom: C

2. macska, nyom: B

3. hermelin, nyom: A

Herman Ottó leírások:

1. „nem kopácsol és nem is kúszik, mint a harkály, de nyelvével éppúgy működik. A hangyabolyt kilyukasztja, s a kitóduló hangyák, mint lépvesszőre úgy tapadnak hosszú nyelvéhez, melyet hirtelen visszaránt, és mintegy lerántja róla a prédát.”

nyaktekercs

2. „Nagy öblű szájával és abból kigondolva, hogy ellátogat a marhaállások tájára, ott levágódik, ismét szárnyra kap és lappangva keresgélni látszik, ráfogja a balga emberek hite, no meg kicsit babonája is , hogy azért jár a jószág körül, hogy elszopogassa a tejet.”

lappantyú

3. „Többet öl, mint amennyit elkölthet, és ezért a fölös prédát tövisekre szurkálja. Így kerül a tövisre a tücsök, a kabóca, a cserebogár.”

tövisszúró gébics