Programok

Vadvirág túra - A szegfűvirágzás ünnepe

Találkozó: 9.00 óra, Kiskunmajsa, Tartós szegfű tanösvény kezdőtáblájánál.
Megközelítés: Google Maps: 46.537561, 19.589419
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 30 fő)

Európa egyik legritkább, vadon élő virága a tartós szegfű. A világon kizárólag a Duna–Tisza köze homokvidékein fordul elő ez a fokozottan védett növény. E bennszülött faj megóvása érdekében történt beavatkozások mellett megismerhető a homokvidék jellegzetes növény- és állatvilága is.

Táv: 2 km

Időtartam: 2,5-3 óra

Túravezető: Somogyi István

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyárak:

 • Felnőtt jegy: 2000 Ft/fő
 • Gyerek jegy*: 1500 Ft/fő
 • Kedvezményes jegy**: 1500 Ft/fő
 • Nagycsaládos kedvezmény: minimum 3 gyerek esetén a szülők számára is kedvezményes jegy vásárolható, ami a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.
  *4-6 éves korig
  **(diák, MTSZ tag, MME tag, nyugdíjas, pedagógus igazolvány), a jegy csak a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.

Információ:

Tázlár és Bodoglár között, a közút 16. km-nél, a tanösvényt jelző táblával megjelölt földútra kell letérni. A földúton 150 métert haladva található a túra kiinduló pontja a parkolóva

(Google térkép – Tartósszegfű Tanösvény) 

További információ: https://www.knp.hu/hu/bodoglar-tartos-szegfu-tanosveny

Akinek van távcsöve, fényképezőgépe, feltétlenül hozza magával!

Kutyát hozhatok-e: a túravezetővel előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

 • A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Somogyi István, somogyii@knp.hu, +36 30 488 4534
 • Amennyiben jegyvásárlással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse az alábbi elérhetőségeket: jegy.hu (bal alsó sarok, chat fül), vagy az interticket@interticket.hu e-mail címen tud segítséget kérni.
 • Ha jelentkezéssel kapcsolatos kérdései vannak, hétköznap 8-17 óra között hívja munkatársunkat a +36 30/149 3205 számon.

Gyakran ismételt kérdések a jegyvásárlással kapcsolatban