Programok

Túra a Kiskunsági bioszféra-rezervátum bugaci területén

Találkozó: 9:00 óra, Bugacon a Karikás Csárdánál
Részvételi díj: felnőtt jegy 1500 Ft/fő, kedvezményes (gyerek, diák, MTSZ tag, MME tag) 1000 Ft/fő, családi (2 felnőtt, max. 5 gyerek) 4000 Ft
Információ, jelentkezés: kizárólag online módon, a Jelentkezni szeretnék gombra kattintva és kitöltve az űrlapot 2022.11.04., 12 óráig. Max. 30 fő.

A túra betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Köszönjük megértését!

Idén első alkalommal ünnepeljük a világon a bioszféra-rezervátumok nemzetközi napját november 3-án. E nemzetközi nap célja, hogy ráébressze a világot a környezetvédelem és természetvédelem fontosságára, valamint az emberi tevékenység és a természeti erőforrások megőrzése közötti egyensúly megteremtésének szükségességére, egyúttal hangsúlyozza a világ bioszféra rezervátumainak vezető szerepét ezeknek a céloknak az elérésében. A jeles nap alkalmából túránk a Kiskunsági bioszféra-rezervátum területére kalauzolja a résztvevőket.

Változatos homokbuckákon sétálva a résztvevők megismerkednek a száraz homoki erdők szerkezetével, fa- és bokorfajaival. A túra során környék betyár életét is bemutatjuk. Bemutatjuk a 2012-es bugaci bozóttűz utáni változásokat és természetvédelmi intézkedések következményeit.

A túra hossza: 6 km

Időtartama: 4 óra

Túravezető: Varga Péter