Programok

Tavasz a Tőserdőben - Kontyvirág túra

Találkozó: 9:00 órakor, Lakitelek-Tőserdő melletti Szikrai-Holt-Tisza hídjánál levő parkolóban („tőserdei hídnál” a parkolóban)
Megközelítés: GPS 46° 51’ 26,198”, 19° 59’ 15,502”
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 30 fő)

Bepillantunk a tavaszi erdő sokszínűségébe, az éledő Tőserdőbe. Körtúránk során megfigyeljük a kora tavaszi növény- és állatvilágot, elsősorban a madarakat.

A szikrai holtág mentén az ártéri erdőtársulások (puha- és keményfás ligeterdők) az uralkodók. A holtág erdeiben gyakori a fákra kapaszkodó ligeti szőlő. A változatos élőhely sokszínű madárvilágnak biztosít táplálkozó- és fészkelőhelyet, énekesmadár faunája a Duna-Tisza közén kiemelkedőnek számít. Az ártéri odvas füzesek baglyok és denevérek számára is otthont biztosítanak.

Táv: 3,5 km

Időtartam: 2,5-3,5 óra

Túravezető: Filotás Zoltán

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyárak:

  • Felnőtt jegy: 1800 Ft/fő
  • Gyerek jegy*: 1300 Ft/fő
  • Kedvezményes jegy**: 1300 Ft/fő
  • Nagycsaládos kedvezmény: minimum 3 gyerek esetén a szülők számára is kedvezményes jegy vásárolható, ami a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.
    *4-6 éves korig
    **(diák, MTSZ tag, MME tag, nyugdíjas, pedagógus igazolvány), a jegy csak a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.

Információ:

Időjárásnak megfelelő öltözet és lábbeli. Az ártéri erdőben esős időszakban sár lehet, megfelelő cipő szükséges.

Akinek van, távcsövet feltétlenül hozzon magával!

Kutyát hozhatok-e: igen, jól szocializált kutyát pórázon vezetve

A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Filotás Zoltán, filotasz@knp.hu, +36 30 553 8764

Amennyiben jegyvásárlással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse az alábbi elérhetőségeket: Jegy.hu (bal alsó sarok, chat fül), vagy az interticket@interticket.hu e-mail címen tud segítséget kérni.
Ha jelentkezéssel kapcsolatban kérdései vannak, hétköznap 8-17 óra között hívja munkatársunkat a  +36 30/149 3205 számon.

Gyakran ismételt kérdések a jegyvásárlással kapcsolatban