Programok

Lappantyúk éjszakája a Kolon-tónál

Találkozó: 18.30 óra, Soltszentimre, benzinkút
Megközelítés: Google Maps: 46.758854; 19.296622
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 20 fő)

A viharos időjárás miatt a túra ELMARAD!

 

A gyalogtúra során több kilátópontot érintünk, közben megismerkedünk a Kolon-tó tájtörténetével, különleges élővilágával, érdekes növényeket és állatokat mutatunk be. Napnyugta után az éjszaka hangjaira figyelünk, lappantyúk szólnak, békák koncerteznek, ha szerencsénk van az aranysakálok vonyítását is hallhatjuk. A lappantyú talajon költő, éjszakai életmódú madár,  táplálékát az éjjel aktív rovarok, lepkék képezik, melyeket röptükben kap el. Április második felében érkezik vissza költőhelyére, és augusztus végén, szeptemberben vonul. Hosszú távú vonuló, a telet Afrikában, a Szaharától délre tölti.

A túrát szakmai tartalma miatt 12 éven felüliek számára javasoljuk!

Táv: 3-4 km

Időtartam: 3-5 óra

Túravezető: Morvai Edina

Jegyárak:

 • Felnőtt jegy: 2000 Ft/fő
 • Gyerek jegy*: 1500 Ft/fő
 • Kedvezményes jegy**: 1500 Ft/fő
 • Nagycsaládos kedvezmény: minimum 3 gyerek esetén a szülők számára is kedvezményes jegy vásárolható, ami a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.
  *4-6 éves korig
  **(diák, MTSZ tag, MME tag, nyugdíjas, pedagógus igazolvány), a jegy csak a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.

Információ:

 Fejlámpát/elemlámpát hozzon magával!

Akinek van távcsöve, fényképezőgépe lehetőség szerint hozza magával!

Szúnyog- és kullancsriasztó javasolt.

Kutyát hozhatok-e: a túravezetővel előzetes telefonos egyeztetés szükséges

 • A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Morvai Edina, morvaie@knp.hu, +36703727274
 • Amennyiben jegyvásárlással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse az alábbi elérhetőségeket: Jegy.hu (bal alsó sarok, chat fül), vagy az interticket@interticket.hu e-mail címen tud segítséget kérni.
 • Ha jelentkezéssel kapcsolatban kérdései vannak, hétköznap 8-17 óra között hívja munkatársunkat a +36 30/149 3205 számon.

Gyakran ismételt kérdések a jegyvásárlással kapcsolatban