Hírek, aktualitások

Folytatódtak önkéntes programjaink a Peszéri-erdőben

Az elmúlt hónapokban is több önkéntes programunk volt a Peszéri-erdőben: immár harmadik alkalommal szerveztük meg az Erdőkezelési tábort augusztusban, október 10-én és 22-én pedig évadzáró magoncozásra vártuk az erdő megmentéséért tenni akarókat.

Az utóbbi időszakban is több önkéntes programunk volt a Peszéri-erdőben. Immár harmadik alkalommal szerveztük meg az Erdőkezelési tábort augusztusban.; az első turnus résztvevői a Soproni Egyetemről, a MATE Szent István Campusáról és az E-misszió Természet-és Környezetvédelmi Egyesülettől érkeztek, míg a második turnusban a MATE Szent István és Georgikon Campusáról, a Soproni Egyetemről, illetve az Írottkő Natúrparkért Egyesület részéről voltak vendégeink.

Oakeylife önkéntesek A tábor során a különböző élőhelytípusokat bemutató terepi kirándulások mellett a résztvevők megismerhették az inváziós fásszárú növények eltávolításának lehetőségeit és azok gyakorlati megvalósításait. A táborozók ittlétük alatt a tevékenységükkel 114 embernapnyi munkával járultak hozzá a Peszéri-erdő természeti értékeinek megőrzéséhez. Köszönjük a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat támogatását, amellyel az Erdőkezelési tábor megrendezését segítették!

Oakeylife önkéntesekAz őszi időszak sem telt tétlenül, október 10-én és 22-én évadzáró magoncozásra vártuk a Peszéri-erdő megmentéséért tenni akaró önkénteseket. A program alapvető céljai voltak, hogy az invazív fafajok minél több egyedét távolítsuk el, és egyúttal kicseréljük a korábban szerzett tapasztalatainkat az ostorfa, stb. visszaszorításával kapcsolatban. Az ősz színeiben pompázó Peszéri-erdőben a két nap alatt 37 önkéntes 7000 négyzetméternyi területet tisztított meg az inváziós növényektől. Ezúttal is köszönjük mindenki munkáját! Nagy öröm számunkra, hogy időről időre bővül a Peszéri-erdőért tenni akaró önkéntesek tábora. Aki szeretne csatlakozni, itt tájékozódhat a lehetőségekről: http://oakeylife.hu/onkentesek/

szöveg: Hraskó István

Oakeylife önkéntesek