Tájékozódási túraverseny

2023. november 18-án, szombaton a XII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából veterán és klasszikus járművek számára pontgyűjtő, tájékozódási túraversenyt hirdetünk!

Gyülekező:

Szatymaz, Dózsa György u. 42., Dankó Pista Művelődési Ház előtti téren. 08:00-09:00 között.

A túraverseny pontszerző állomásai a természetvédelem érdekes dél-alföldi helyszíneit és különleges helytörténeti látnivalókat mutatnak be. A pontszerző állomások nagyrészt szilárd burkolatú úton megközelíthetők. Az itinerben a burkolatlan útszakaszokat külön jelezzük. Egyes pontoknál rövid sétára is számítani kell. A túraverseny során felkereshető pontok koordinátáit a regisztrált résztvevők legkésőbb november 16. csütörtök, 24:00-ig e-mailben megkapják. A megadott koordinátákra navigálni önállóan, a Google Maps segítségével lehet.

A túraverseny végállomása Sándorfalván, a Pallavicini-kastély előtti téren lesz. Itt 13:00 órától a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett Fehértavi Darvadozásra, a madárvonulás dél-alföldi ünnepére érkezett látogatók előtt sorakoznak fel a részt vevő veterán járművek. Nevezett járművenként 2 fő a Fehértavi Darvadozás helyszínén, Sándorfalván egy tányér gulyásra a szervezők vendége.

A tájékozódási túraverseny eredményhirdetése 14:00-kor a Fehértavi Darvadozás helyszínén, a felsorakozott veterán autók mellett lesz.

14:15-től a részt vevő veterán autók közös felvonuláson mutatkoznak be a sándorfalvi közönségnek. A teljes rendezvény nyitott pályás, a közlekedési szabályok maradéktalan betartása mindenki számára kötelező. Az indulásnál minden résztvevő megkapja a felkereshető pontokat részletesen tartalmazó itinert, valamint a pontgyűjtő játék kérdéseit tartalmazó feladatlapot.

15:00-tól sötétedésig a közeli Szalakóta látogatóközpont mellett mindenki megcsodálhatja a Szegedi Fehértóra éjszakázni behúzó több ezernyi daru látványát. A túrán való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Feltétel: 1993 előtt gyártott jármű, a közúti közlekedésre maradéktalanul alkalmas műszaki állapotban, és a veterános rendezvényekhez méltó esztétikus megjelenéssel.

Regisztrálni 2023.11.14. (kedd) 24:00-ig a https://forms.gle/bWbFzdBSHA6nsKLo8 űrlapon kell. Természetesen azokat a veterános szaktársakat is szeretettel várjuk, akik csak a rendezvény egy-egy részeseményén kívánnak részt venni.

 

További információ:

Albert András

+36 30-481-2887