Programok

Fészekhagyók a Csaj-tavon

Találkozó: 7.00 Tömörkény, a régi halgazdaság bejáratánál Google Maps: 46.591652, 20.081371
Megközelítés: Csanytelek és Tömörkény települések között a „Halgazdaság” táblánál bekanyarodva kb. 1 km-t kell haladni az úton a sorompóig.
Információ, jelentkezés: Jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet, a jegyet kérjük a túravezetőnek a helyszínen bemutatni (max. 25 fő)

Gyalogos túra. Napjainkig az itt megfigyelt több mint 250 madárfajból legalább 100 költ is a területen. A nádasokban a hazánkban előforduló összes gémféle fészkel. A gátak közé szorított víztükör elsősorban a mélyebb vizeket kedvelő madárfajoknak biztosít költő- és táplálkozóhelyet. A sekélyebb vizű tavak iszapos tómedre a térségben fészkelő és vonuló madarak ezreinek biztosít pihenőhelyet. A madárfajok megfigyelésére fókuszálunk a túránk során. 

Táv: 4 km

Időtartam: 3 óra

Túravezető: Korom István

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyárak:

 • Felnőtt jegy: 2000 Ft/fő
 • Gyerek jegy*: 1500 Ft/fő
 • Kedvezményes jegy**: 1500 Ft/fő
 • Nagycsaládos kedvezmény: minimum 3 gyerek esetén a szülők számára is kedvezményes jegy vásárolható, ami a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.
  *4-6 éves korig
  **(diák, MTSZ tag, MME tag, nyugdíjas, pedagógus igazolvány), a jegy csak a kedvezményre jogosító okmányok bemutatása ellenében használható fel.

Információ:

Akinek van, távcsövet feltétlenül hozzon magával!

Kutyát hozhatok-e: erre a túrára nem lehet kutyát hozni.

 • A túrával kapcsolatos kérdésekkel keresse a túravezetőt: Korom István, koromi@knp.hu, +3670/411-0958
 • Amennyiben jegyvásárlással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse az alábbi elérhetőségeket: jegy.hu (bal alsó sarok, chat fül), vagy az interticket@interticket.hu e-mail címen tud segítséget kérni.
 • Ha jelentkezéssel kapcsolatos kérdései vannak, hétköznap 8-17 óra között hívja munkatársunkat a +36 30/149 3205 számon.

Gyakran ismételt kérdések a jegyvásárlással kapcsolatban