Vetélkedők, felhívások

IX. Fehértavi Darvadozás rajzpályázat

Madárvonulás gyerekszemmel

A PÁLYÁZAT LEZÁRULT, ITT VANNAK AZ IDEI DÍJAZOTTAK: https://www.knp.hu/hu/hirek/madarvonulas-gyerekszemmel-c-rajzpalyazat-nyertes-kepei-195 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei óvodás és általános iskolás gyermekeknek a IX. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

CÉL:
A madárvonulás színpompás, látványos jelensége hazánk élővilágának. Kisgyermek kortól sokakat megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás titokzatossága. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok kedves nyüzsgése, párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek… E sok természeti szépség megjelenítése a „Madárvonulás gyermekszemmel” rajzpályázat célja. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2020. november 20-21-én, a IX. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Sándorfalván, a Pallavicini Kastélyban.

FELTÉTELEK:
A pályázat nyilvános. Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel. Követelmény, hogy a képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon.

Fontos feltétel, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni! Zsűrizésre a képek szkennelt (max. 100 dpi felbontás, jpg formátum) változatát kell beküldeni. Eredetiben a zsűri értékelése alapján kiállításra, ill. díjazásra kiválogatott képeket fogjuk bekérni.

NEVEZÉS:
A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat.

Nevezési határidő: 2020. november 4. (beérkezés dátuma!)

A nevezett képek fájlneve ne tartalmazza a pályázó nevét! Azonosító adatokat (szerző neve, kép címe, korcsoport) a mail szöveges részében kell megadni.  

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Beküldés: darvadozas.knpi@gmail.com e-mail címre. Az e-mail tárgyaként kérjük feltüntetni: „gyermekrajz”!

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV). A kiállított rajzokat nem küldjük vissza.

KORCSOPORTOK:

A pályázaton külön értékelünk három korcsoportot: óvodások, alsó tagozatosok, felső tagozatosok.

ÉRTÉKELÉS:

A pályázatra nevezett alkotásokat zsűri értékeli.

Minden zsűritag sorrendet állit fel. A rajzok a sorban elfoglalt helyük szerinti pontszámot kapják. A zsűritagok pontszámai összeadódnak, kategórianyertes a legkevesebb pontot kapott kép.

DÍJAZÁS:

A gyermekrajz pályázat fő támogatója a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány. Korcsoportonként az első három helyezett oklevelet kap, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmakat. Csak azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevező indult. Kevesebb nevező esetén a csoportokat összevonjuk.

Főszervező:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság 6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.

Ügyintéző:

Gilly Zsolt - 30/4884-565

darvadozas.knpi@gmail.com

Rajz: Szarka Gerda